TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öykü Günleri'nde kadın ve kent vurgusu

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri, ilk gününde çok sayıda edebiyatseveri Konak'ta buluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öykü Günleri'nde kadın ve kent vurgusu

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri, ilk gününde çok sayıda edebiyatseveri Konak'ta buluşturdu. 13-14 Mart tarihleri arasında Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Türk Edebiyatının en önemli öykücülerini okuyucuyla buluşturan etkinliğe kadınlar damga vurdu. Konak Belediyesi'nin Mart ayı boyunca tüm etkinlikler için belirlediği 'Kentte Kadın Var' teması ile örtüşerek, düzenlenen panel, konser ve tiyatro gösterilerinde 'Kadın ve Kent' teması işlendi.

KADINLAR VARLIKLARIYLA GÖRÜNMELİ

Türk Edebiyatının önemli öykücülerinden Nursel Duruel'in Onur Konuğu olduğu 13. İzmir Öykü Günleri'ne İzmirli sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin ilk günü Seher Dilmaç Meriç'in mini konseri ve ardından Onur Konuğu Nursel Duruel adına düzenlenen “Öykümüzde Yazılı Bir Kaya; Nursel Duruel” başlıklı panelle başladı. Edebiyat ve sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği etkinliklerin öğleden sonraki bölümünde ise 'Kent ve Kadın' teması kapsamında "Öykülerde Kent ve Kadın" konulu panel gerçekleştirildi. Şair Zeynep Uzunbay'ın yönlendirdiği panelde Gönül Kıvılcım, Menekşe Toprak ve Pelin Buzluk konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında kadın öykülerinin yer aldığı kitaplardan alıntılara yer veren yazar Gönül Kıvılcım, “Kadın cinayetle değil varlığıyla görünmek ister” sözleriyle son yıllarda artan kadın cinayetlerine vurgu yaptı. Bir diğer konuşmacı Pelin Buzluk da, kentlerde erkek egemen bir yaşam sürüldüğüne ancak edebiyatta kentleri daha çok kadınların anlattığına dikkat çekti. Panelistlerden Menekşe Toprak da kadınların nasıl bir kentte yaşamak istediklerine dair yorumlarını okuyucuyla paylaştı.

SAHNE KADINLARIN

13.İzmir Öykü Günleri'nin ilk günü, Tiyatro Nienor tarafından sahnelenen “Dişi” adlı oyunla son buldu. Yönetmenliğini Derya Uluca'nın üstlendiği tiyatro gösterisinde oyuncular Ebru Atilla Sağay ve Cansu Ergin sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Kadınların cesurca hareket etmelerini ve özgür olmaları gerektiğinin anlatıldığı oyun Karahan Kadırman'ın hazırladığı müziklerin yanı sıra ve etkileyici kostümler içinde gerçekleştirilen danslar da büyük alkış aldı. 13. İzmir Öykü Günleri'nde ayrıca tanınmış yazarlarının portrelerinden oluşan sergi de büyük beğeni topladı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.