TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevsimin en güzel getirisi: Balık ve faydaları

Yer aldığımız mevsimde bol bol yemeye çalıştığımız ve vücudumuza en iyi gelen besinlerden biri olan balık hakkında çeşitli görüşler ve çeşitli pişirme önerileri ortaya çıkmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 19:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mevsimin en güzel getirisi: Balık ve faydaları

Ünlü Beslenme Uzmanı Canan Karatay, yapmış olduğu balık pişirme yöntemi hakkındaki önerisinde levrek, çipura, palamut, mercan, kalkan, kılıç gibi oldukça faydalı olan ve lezzetli balıkların en iyi pişirme yönteminin ızgara şeklinde olacağını belirtmişti.

Balığı En Doğru Ve En İyi Şekilde Pişirme Yöntemi Nedir?

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay levrek, çipura, palamut, mercan, kalkan veya kılıç gibi severek yiyip tükettiğimiz balıkların hiçbir şekilde yağda pişmemesi gerektiğini bunun yerine ızgarada pişmesi ve yenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bu şekilde ızgarada pişirme yöntemiyle balığın insana vereceği vitaminlerden daha temiz ve güzel bir şekilde faydalandığı ortaya konmakla birlikte Canan Karatay, kısık ateşin kullanılması gerektiğini savunuyor.

Balık Faydalı Mıdır ve Ne Kadar Sıklıkla Tüketilmelidir?

Balık, insan sağlığına çokça faydası bulunan ve haftada iki kez tüketilmesinin gerekli olduğu zengin bir besindir. Ancak yemeklerimizi pişirme yöntemlerimizde yaptığımız bazı hatalar sağlıklı bir besini bile sağlıksız bir hale getirebiliyor.

Balığın, kesinlikte ızgarada, kısık ve önceden ısıtılmış bir şekilde, arkasına zeytinyağı sürülerek pişirilmesi gerektiğini öğütleyen Canan Karatay, eğer pişirme sırasında mangal kullanılacaksa da kesinlikle köze tuz eklenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Canan Karatay, balığın un bulanarak veya kızgın yağda pişirilmesinin oldukça sağlıksız olacağını ancak önerdiği şekilde ızgarada pişirilmesinin çok daha iyi olacağını belirtti. Bunun yanında balık yanında tüketeceğimiz salatanın da öğünümüze çok faydalı bir zenginlik katacağını ekliyor.

Balık sonrasında yenen tahin helvasının da önerisinde bulunan Canan Karatay, pişirme öncesinin de sonrasının da mideye hafif gelecek şekilde olmasına dikkat etmemiz gerektiğinin altını çiziyor.

Balık Sonrası Oluşan Koku Nasıl Giderilir?

Yemesi ne kadar keyifli ve güzel olsa da balık sonrasında evde ağır bir koku oluşması rahatsız edici olabiliyor. Bunun için de, limon ve tarçın kabuğunun yakılması ve bir süre mutfakta tutulması öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.