TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri'deki renkli papağanlar kış ayında yazı yaşıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, 8 farklı türden 60 renkli papağan, kışın dahi tropikal iklim koşullarında yaşamını sürdürüyor. Bu papağanlar için özel cihazlarla nem ve sıcaklık kontrolü sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 13:59
Kaynak: AA
Kayseri'deki renkli papağanlar kış ayında yazı yaşıyor

Anadolu Harikalar Diyarı'nda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 153 farklı türden yaklaşık 1600 hayvana ev sahipliği yapıyor. Afrika, Amerika ve Avustralya'ya özgü renkli tüyleri ve dikkat çekici gagalarıyla bilinen papağanlar, ziyaretçilerin en ilgi gösterdiği hayvanlar arasında yer alıyor.

Bahar ve kış mevsimlerinde, görevliler tarafından özenle bakılan papağanlar için, alttan ısıtma sistemine sahip özel kuş evlerinde, tropikal iklim koşulları sağlanıyor. Hayvanat bahçesi müdürü Kaan Erkekoğlu, tukan, rozella, macaw, cüce, minyatür kumru, kakadu, zebra ispinozu gibi farklı boyutlarda ve türlerde papağanların bulunduğunu belirtti.

Erkekoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı olarak, özellikle tropikal kuşlar başta olmak üzere, hayvanat bahçesindeki tüm canlılar için uygun koşulların sağlanması için çaba harcadıklarını ifade etti. Kış aylarında, özellikle tropikal kuşların bulunduğu bölgelere daha fazla özen gösterdiklerini belirten Erkekoğlu, "Kuş evimizde 8 farklı türden 60 papağan bulunmaktadır. Papağanların konforu için ısıtma sistemleri ve gerekli nem cihazları kullanıyoruz. Ayrıca, özel ışıklarla gün ışığı almalarını sağlıyoruz. İklim koşullarının yanı sıra, kış aylarında beslenmelerine de özen gösteriyoruz. Papağanlara ek gıdalar ve vitamin desteği sağlayarak, kışı en az zararla atlatabilmelerini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.