TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de sakin bir yaz için: Çeşmealtı

Çeşmealtı nerededir? Nasıl gidilir? Çeşmealtı’nda gezilecek yerler nerelerdir? İşte sakin tatil beldesi Çeşmealtı…

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de sakin bir yaz için: Çeşmealtı

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

İzmir Urla’nın göz bebeklerinden Çeşmealtı, yaz gelmesiyle renklenmeye başladı. Temiz deniz suyu ve renkli kafeleri ile İzmir’in en küçük tatil beldelerinden olan Çeşmealtı, birçok İzmirli tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Çeşmealtı, yaz ayları boyunca her akşam kurulan gece pazarıyla da ünlüdür. Çeşmealtı merkezinden tekne turları ile adaları gezebilir, koyların tadını da çıkarabilirsiniz.

çeşmealtı 2

ÇEŞMEALTI’NA NASIL GİDİLİR?

İzmir’in merkezi Konak’tan 52 km olan Çeşmealtı, kara yolculuğu ile yaklaşık 1 saat sürmektedir. İzmir Fahrettin Altay otogarından Urla otobüsleri ya da Urla dolmuşlarına binip daha sonra Urla’dan Çeşmealtı dolmuşuna binilebildiği gibi Fahrettin Altay’dan Çeşmealtı’na direk dolmuşlar da bulunmaktadır. İzmir’in diğer otobüslerinde olduğu gibi Urla otobüslerinde de İzmirimkart geçmekte, dolmuşlarda ise nakit para alınmaktadır.

MAVİ BAYRAKLI KUM DENİZİ PLAJI

Çeşmealtı Sahili ve Mavi Bayraklı bir plaj olan Kum Denizi plajı ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret edilen bir bölgedir. Çeşmealtı’nın tam girişinde yer alan Polis Kampı ve TCDD Kampı da oldukça ünlüdür.

çeşmealtı 1

KAFE VE PAZARLAR

Çeşmealtı’nda çok sayıda restoran ve kafe yer almakta ve yaz ayları boyunca her gün ‘gece pazarı’ kurulmaktadır. Kafelerin yanı daha uzun süre hizmet veren eğlence mekanları da bulunmaktadır.

Karantina Adası

BU ADRESLERİ KAÇIRMAYIN

Çeşmealtı’na gidince mutlaka Güvendik Tepesi’nden İzmir Körfezi seyredilmeli, hem tarihi dokusu hem de doğasıyla Karantina Adası kesinlikle görülmelidir. Tekne turu yapmayı da ihmal etmeyin.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.