TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş kazası mağduru aile sokakta yaşıyor: Evimizi zorla terk ettirdiler

Eskişehir’de geçirdiği iş kazasının ardından çalışamadığı için kirasını ödeyemeyen ve yeni ev sahibi tarafından tahliye kararıyla evinden çıkarılan Murat Çolak, eşi ve 11 yaşındaki çocuğuyla 2 gündür sokakta yaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 23:22
Kaynak: İHA
İş kazası mağduru aile sokakta yaşıyor: Evimizi zorla terk ettirdiler

Murat Çolak, geçirdiği iş kazası sonrası çalışamaz hale gelince kira borcunu ödeyemez hale geldi. Eşi ve 11 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Çolak, tahliye edildiği evin önünde sokakta yaşıyor. Geçen yıl inşaatta yaşadığı kaza sonrası engelli raporu alan Çolak, ev sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık sonucu evinden çıkarıldı. Şu anda yüzde 14 engelli raporu bulunan Çolak, iyileşip çalışmaya başlayacağını söylemesine rağmen ev sahibinin icrayla karşı karşıya kaldığını belirtti. Eşi ve kızıyla birlikte sokakta yaşayan Çolak, komşularının desteğiyle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor ve yardım çağrısında bulunuyor.

aile

İş kazası sonrası çalışamaz hale geldi: Evinden çıkarılan engelli baba ve ailesi sokakta yaşıyor

35 yaşındaki Murat Çolak, geçirdiği iş kazası sonrası yaşadığı mağduriyeti anlatarak, eşi ve 11 yaşındaki kızıyla birlikte sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti. "Bacağımda rahatsızlık var, ameliyat olamadım. Geçtiğimiz yıl iş kazası geçirdim." diyen Çolak, önceki ev sahibinin mağduriyetini anlayışla karşıladığını ancak evin satılmasıyla yeni ev sahibiyle yaşadıkları sorunları aktardı. Çolak, "Daha sonra ev sahibine mağduriyetimi anlattım, çalışıp ödeyeceğimi söyledim. Kendimi toparlayana kadar müsaade etmelerini istedim. Bize sözleşme imzalattılar. Daha sonra bizi icraya verdiler ve 1 buçuk ay sonra tahliye kararı geldi." şeklinde yaşadıkları süreci aktardı. Zorla evden çıkarıldıklarını belirten Çolak, "2 gündür bu haldeyiz. Dışarda kalıyoruz, komşular yardımcı oluyor. Kendimiz bir şey yapamıyoruz." dedi. Yardım çağrısında bulunan Çolak, "Yetkililerden bize yardımcı olmalarını, en azından ben ameliyat olana kadar yardımcı olurlarsa iyi olacak. Herhangi bir sigortam veya gelirim yok. Hasta olmama rağmen iş arıyorum. Her şeyi göze aldım. Eşim ve çocuğum dışarda kalmasın istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.