TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her bir parçasını tek tek topladı: 1918 parçadan oluşan lambader yaptı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde ikamet eden maket sanatçısı Lokman Kalaycı, Erzurum'un kurtuluş yıldönümü vesilesiyle özel bir eser ortaya koydu. Doğadan topladığı parçaları kullanarak bu özel eseri tasarladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 11:35
Kaynak: İHA
Her bir parçasını tek tek topladı: 1918 parçadan oluşan lambader yaptı

Lokman Kalaycı tarafından tamamen doğal malzemeler kullanılarak yapılan ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan maket lambader, 1918 parçadan oluşuyor. Bu özel eser, Erzurum'un kurtuluş yılını simgeliyor ve oldukça ilgi görüyor. Kalaycı, eserine birçok kişinin ilgi gösterdiğini belirtiyor ve 1918 parçalık maket lambaderi 13 günde tamamladığını dile getiriyor.

Lokman Kalaycı, bu özel eseriyle Erzurum'un tarihini yaşatmayı ve sanatseverlere benzersiz bir eser sunmayı amaçladığını belirtti. "Erzurum'un kurtuluşu anısına 1918 parçadan oluşan bir maket yaptım. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Kalaycı, maketinde tamamen doğal malzemeler kullandığını ve ayva ağacı ile yaprak kırıntılarından yararlandığını ifade etti. Ayrıca, kullandığı ağaçların sıfır budak barındıran seçmece ve kaliteli malzemeler olduğunu vurguladı. Maketini 13 günde tamamladığını belirten Kalaycı, bu çalışmasının özgün bir eser olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.