TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat farklılıklarla güzel! 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedir? İşte en güzel Down Sendormu Günü mesajları

Hayatın farklılıklarla güzel olduğunu en güzel şekilde ifade eden 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla başladı. Down Sendromu’na ilişkin anlamlı mesajların verildiği Down Sendromu Farkındalık Günü nedir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 10:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hayat farklılıklarla güzel! 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedir? İşte en güzel Down Sendormu Günü mesajları

Her yıl tüm dünyada 21 Mart tarihinde kutlanan Down Sendromu Farkındalık Günü, bu sene de büyük bir coşkuyla başladı. Down sendromuna sahip bireyler hayatı yaşayış şekillerini anlamak, Down sendromunun nasıl bir rahatsızlık olduğu hakkında bilgi sahibi olmak ve bugünü en anlamlı şekilde kutlamak için on binlerce insan bir araya geliyor. Down Sendromu Farkındalık Günü nedir? Birlikte inceleyelim.

Down Sendromu Farkındalık Günü

Down Sendromu Farkındalık Günü nedir?

Down Sendromu Farkındalık Günü, dünya genelinde her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan özel bir gündür. Bugün, Down sendromu ile yaşayan bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve toplumda bu bireylere yönelik ayrımcılığın önlenmesine destek sağlamak amacıyla düzenlenir. Down sendromu, bireylerde fiziksel ve zihinsel gelişimde belirli farklılıklarla kendini gösteren genetik bir durumdur. Bu özel gün, toplumun Down sendromlu bireylere karşı anlayışlı ve destekleyici olması için bir platform sağlar ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlar.

Down Sendromu Farkındalık Günü

Down sendromu nedir?

Down sendromu, genetik bir durumdur ve bireylerde belirli fiziksel özellikler ve zihinsel gelişimde belirgin farklılıklarla kendini gösterir. Down sendromu tanısı çoğunlukla doğumda veya bebeklik döneminde tanı koyulur. Down sendromu, normalde insan hücrelerinde bulunan kromozomlardan biri olan 21. kromozomun fazladan 1 adet bulunması sonucunda ortaya çıkar. Bu durum, bireyin fiziksel ve zihinsel özelliklerinde çeşitli belirtilere neden olur. Tipik olarak, Down sendromlu bireylerde yüzde küçük boyut, düzleşmiş yüz hatları, kısa boyun, düşük kas tonusu, kalın dil, gözler arasında geniş bir mesafe, kalın bir burun köprüsü ve küçük, düz kulaklar gibi fiziksel özellikler görülür.

Down sendromu tedavi edilebilir bir durum değildir, ancak erken müdahale, eğitim, terapi ve destekle bireylerin yaşam kalitesini artırmak mümkündür. Toplumda Down sendromlu bireylere karşı anlayış ve destek önemlidir, bu bireylerin topluma tam katılımını sağlamak için çeşitli destek ve fırsatlar sunulmalıdır.

Down Sendromu Farkındalık Günü

Down Sendromu Günü sözleri

Her yıl 21 Mart tarihinde Down Sendromu Farkındalık Günü’nün önemini vurgulamak için kişi ve kurumlar bazı sözler paylaşır. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları şu şekildedir:

“Dünya farklılıklarla güzel. Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun.”

“Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır.”

“Evet bizler farklıyız. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil. Farklıyız çünkü yargılamayız. Farklıyız çünkü içimizde kötülük yoktur. Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum.”

“Down Sendromlu çocukların insani değerleri yüksektir, yalan nedir bilmezler, yürekleri sevgi doludur ve sevgileri karşılıksızdır.”

“Sıradan olmak ile muhteşem olmak arasındaki fark sadece küçük fazladan bir kromozom.”

“Down sendromlu bireyler, dünyamızın renklerinden biridir. Bugün, onların gücünü, sevgisini ve benzersizliğini kutluyoruz. Onların hayatımızdaki değerini ve katkılarını takdir edelim. Herkesin kucaklandığı ve kabul gördüğü bir dünya için çaba gösterelim.”

“Farklılıkların ön plana çıkmadığı her birey için daha eşit bir yaşam standartının oluştuğu bir dünya görmek dileğiyle… Down Sendromu Farkındalık Günü’nüz kutlu olsun…”

“Dünyayı güzelleştiren şey, farklılıklarımızdır!”

“Benim sevgim dünyaya yeter. Faklıyım, farkında mısın? 21 Mart Down sendromu farkındalık günü kutlu olsun. Down sendromlulara acınası bakışlarla değil; hayranlıkla bakın. 21 Mart Down sendromu farkındalık günü kutlu olsun.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.