TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evinizde bu bitkiler varsa tehlikede olabilirsiniz! Evinizde olmaması gereken bitkiler

Bitkiler ekosistemimiz için olmazsa olmaz olup içerisinde bulunduğu ortamın enerjisini değiştiren nadide canlılardır. Ancak bazıları var ki evinize sokmamanız gerekir. İşte evinizden uzak tutmanız gereken o bitkiler…

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 09:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Evinizde bu bitkiler varsa tehlikede olabilirsiniz! Evinizde olmaması gereken bitkiler

Bitki yetiştirmenin insan için rahatlatıcı bir etkisi olduğu aşikar. Bulunduğu ortamın havasını değiştiren ve bulunduğu ortamı canlı renkleriyle güzelleştiren bitkiler her birimizin evinin bir köşesinde yer alıyor. Ortama sağladığı oksijen ile de faydalı bir canlı olan bitkiler, her zaman masum olmuyor. Bazı bitkiler var ki evinizde tehlike saçıyor. İşte evinizde bulunduğu takdirde çocuklarınızdan ve hayvanlarınızdan uzak tutmanız gereken o bitkiler…

zakkum-ilkses

1.Zakkum

Görünüşüyle her ne kadar mest etse de evinizde bulunduğunda dikkat etmeniz gereken bir çiçek olan zakkum, adeta bir zehir deposudur. Bu bitkinin yapraklarını yediği için ölen pek çok vaka kaydedilmiş olup, çocuklarınızdan ve hayvanlarınızdan uzak tutmanız önerilir.

yelken-cicegi-ilkses

2.Yelken Çiçeği

Yelken çiçeği zambakgiller ailesinden olup, yutulduğunda boğaz ve dudak yanmalarına neden olabilir.

fulya-ilkses

3.Fulya

Fulya nergisgiller ailesinden olup, zehir saçan bir bitkidir. Yutulduğu takdirde yoğun mide ağrılarıyla birlikte ishal ve kusma gibi sonuçlar doğurur. Bunun yanı sıra yüksek tansiyon ve kalp çarpıntıları da görülen etkileri arasında bulunuyor.

sümbül-ilkses

4.Sümbül

Sümbül de mor rengiyle her ne kadar al benisi olan bir bitki olsa da evinizde bulundurmak için oldukça tehlikeli bir bitkidir. Yutulduğu takdirde başta mide bulantıları olmakla birlikte ishal ve kusma gibi şikayetleri beraberinde getiriyor.

ortanca-ilkses

5.Ortanca

Ortanca bitkisi yutulduğu takdirde komayla sonuçlanan uyuşukluk, mide krampları ve ishal gibi semptomlara neden olan bir zehir barındırmaktadır.

iris-ilkses

6.İris

İris bitkisi de özellikle hayvanlar tarafından yutulduğu takdirde ateş, ishal, bulantı, mide krampları ve kusma gibi semptomlar gösterir.

difenbahya-ilkses

7.Difenbahya bitkisi

Neredeyse her evin bir köşesine konumlanmış halde bulunan bu bitki, halk arasında kaynana dili olarak da biliniyor. Büyük yaprakları sayesinde heybetli bir görünümü olan salon bitkisi, güzel göründüğü kadar zehirli de. Kaynana dili isminin, yendiği takdirde yarattığı sonuçlardan ötürü konduğu düşünülmektedir. Bu bitkinin kökünün tüketilmesi durumunda damak kabarır ve yanmaya başlar.

paşa kılıcı-ilkses

8.Paşa Kılıcı

Keskin bir kılıca benzediği için bu isimle anılan bitkiye de difenbahya bitkisi kadar her evde rastlamak mümkün. Bu bitki de yendiği takdirde başta ağızda yanma ve bulantı olmak üzere çeşitli dermatolojik etkilere neden oluyor. Hayvanlarınızın bu bitkiyi yemesi ise ishal, aşırı tükürük salgılama ve kusma gibi belirtilerin yaşanmasına sebebiyet veriyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BUCA’NIN ADAÇAYLARI DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.