TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde kendi lavanta yağınızı kendiniz yapın: Lavanta yağı nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen çeşitli esansiyel yağların içerisinde kokusuyla cezbedenlerden birisi de lavanta yağıdır. Lavanta yağını evde kendiniz yapmak istemez misiniz? Lavanta yağı nasıl yapılır, lavanta yağı ne işe yarar gibi soruların cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Evde kendi lavanta yağınızı kendiniz yapın: Lavanta yağı nasıl yapılır?

Bitkilerden gelen şifa neredeyse bir tek ölüme çare bulamıyor. Lavanta, limon, karanfil… Esansiyel yağlar aromaterapilerin yanı sıra pek çok derde deva olma özelliği taşıyorlar. Esansiyel yağların başında gelen lavanta yağını, evinizin bir köşesinde elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederiz. İşte size lavanta yağı ile ilgili bilmeniz gerekenler…

LAVANTA YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Sivilce tedavisi; Lavanta yağı, sahip olduğu antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliği sebebiyle cilt üzerinde oluşan sedef hastalığı, sivilce ve alerji gibi pek çok cilt sorununu tedavi etme noktasında aktif rol oynar. Bununla birlikte sivilce problemlerinin tedavi sürecinde de iyileştirici etkisi olduğu biliniyor. Aknenin üzerine pamuk yardımıyla uygulayacağınız lavanta yağı, cildinizin iyileşme sürecine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda lavanta yağını hindistan cevizi yağı ile birlikte kullanarak da sivilce oluşumunuza savaş açabilirsiniz.

Egzama ve kuru cildinizi yatıştırır; Lavanta yağı kuru cildinizin nem bariyerini dengeleme konusunda fayda sağlayabilir. Yumuşak ve kaşıntısız bir cilde sahip olmak için kuruluk bulunan bölgelere lavanta yağını masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Lavanta yağını masaj yaparak uygulamak, yüzünüzdeki kan dolaşımını da artıracağı için cildinizi gençleştirir ve sarkmaların önüne geçer.

Yaralar üzerinde iyileştirici etkisi bulunur; Lavanta yağının içerdiği beta-karyofilen maddesi, deride oluşan yaralar üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. Deri üzerinde oluşan yaraların iyileşmesi için bir pamuk yardımıyla lavanta yağını cildinize uygulayabilirsiniz.

lavanta yağı

LAVANTA YAĞI NE İŞE YARAR?

Uyku sorunlarına iyi gelir; Uyku kalitenizi artırmak, uyumayı kolaylaştırmak ve geceleri uyanma sıklığını azaltmak için yatak odasında uçucu lavanta yağı kullanabilirsiniz. Uyku sorunları için lavanta yağı nasıl uygulanır derseniz de eğer, yastığınızın kenarına birkaç damla lavanta yağı damlatarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Stres ve anksiyeteyi hafifletmeye yardımcı olur; Lavanta yağı, stres ve anksiyete sorunlarında da kullanılır. Baş ağrısı, sinir gerginliği ve migren için tercih edilen uçucu yağlar arasında yer alır. Canlandırıcı aroması sayesinde de sinirsel yorgunluğu, huzursuzluğu ve kaygıyı azaltma noktasında da yardımcı olur.

Ağrıyı hafifletici etkisi bulunur; Kas ve eklem ağrıları, doku zedelenmeleri ve sırt ağrılarında hafifletici etkisi gözlenmiş olan lavanta yağı, ağrıdan etkilenen bölgeye masaj ile uygulandığı takdirde yaşanan ağrıları hafifletir ve kasların gevşemesini sağlar.

LAVANTA YAĞI NASIL UYGULANIR?

Lavanta yağının pek çok uygulama şekli bulunur. İşte onlardan bazıları…

Masaj yağı olarak kullanımı; Vücut masaj yağı olarak kullanılabilen lavanta yağını, taşıyıcı bir yağ ile (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı vb.) karıştırarak kendi masaj yağınızı yapabilirsiniz.

Cilt bakımı olarak kullanımı; Birkaç damla lavanta yağını nemlendirici ya da losyon gibi cilt bakım ürünlerinize ekleyerek kullanmanız, cilt tahrişi, sivilce ve diğer cilt problemlerine karşı yardımcı olur.

Doğrudan kullanımı; Lavanta yağı, cildinize doğrudan uygulayabileceğiniz yağlar arasında bulunur. Fakat uygulamadan önce yağı mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeniz gerekir. Aksi halde cilt tahrişi ve hassasiyeti oluşumuna neden olabilir.

Lavanta yağını kullanmadan önce, doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu da belirtmek isteriz.

EVDE LAVANTA YAĞI NASIL YAPILIR?

Evde doğal lavanta yağı elde etmek için öncelikle taze lavantaya ihtiyacınız var. Lavanta yapraklarını kurutup , kuruduktan sonra ezerek kokusunun çıkmasını sağlamanız gerekiyor. Lavanta yapraklarını elinizle eziyorsanız burada dikkat etmeniz gereken nokta, ellerinizin bu işlem sırasında kuru olması gerekiyor. Nemli veya ıslak elle lavanta yapraklarına dokunmanız, lavantalarınızın çürümesine yol açabilir. Yapraklarını ezdiğiniz lavantayı bir kaba ekleyin ve üzerini badem yağı ile doldurun. Ardından ağzını sıkıca kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bu kavanozu öncelikle 48 saat güneşin altında bekletip, ardından kavanozu serin ve karanlık bir yere koyun. Bu işlem sırasında ara ara kavanozunuzu çalkalayın. Birkaç gün sonunda lavanta yağınız kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR? BUNLARI OKUMADAN GÜNEŞE SAKIN ÇIKMAYIN

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.