TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde el bakımı nasıl yapılır? El bakımının püf noktaları…

Cildimizin en hassas bölgelerinden biri olan eller, günlük aktivitelerimizde sürekli maruz kaldıkları dış etmenlere karşı oldukça savunmasızdır. Ancak genellikle cilt bakım rutinlerimizde ellerimize yeterince özen göstermeyiz. Peki, evde el bakımı nasıl yapılır? İşte el bakımının önemli ipuçları...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Evde el bakımı nasıl yapılır? El bakımının püf noktaları…

Ellerin günlük hayatta sürekli maruz kaldığı kullanım ve çevresel etmenler nedeniyle bakım yapmak son derece önemlidir. İnce deri yapısına sahip olan eller, çabucak kuruyabilir ve tahriş olabilir. Peki, evde el bakımı nasıl yapılır?

el bakımı

EVDE EL BAKIMI NASIL YAPILIR?

Ellerinizin sağlığını iyileştirmek ve daha esnek, yumuşak bir görünüm elde etmek için uygulanan el bakımı, birden fazla adıma sahiptir. İşte el bakımınıza katkı sağlayacak 5 temel adım...

1- Doğru bir şekilde el yıkamak

Elleri yıkarken sert sabunlar veya antibakteriyel sabunlar kullanmak, ciltteki lipitlerin kaybına neden olabilir. Bu durum, cildin kurumasına ve zarar görmesine yol açabilir. Bu nedenle el yıkarken nemlendirici özelliklere sahip bir sabun kullanmak önemlidir. Ayrıca, elleri sıcak suyla yıkamak da kuruluğa neden olabileceğinden, ılık suyu tercih etmek daha uygun olacaktır.

el bakımı

2- Ellerinizi düzenli olarak nemlendirmek

Ellerinizin kurumasını engellemek adına, cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercih edip bu ürünü sabah ve akşam düzenli olarak kullanmalısınız.

3- Tırnak bakımına önem vermek

Sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmak için düzenli manikür yaptırmak, E vitamini kullanmak ve oje sürmeye ara vermek, tırnak sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

el bakımı

4- Haftada bir kez el peeling'i uygulamak

Bu işlem, kuru ve pürüzlü cildi temizlemenize yardımcı olarak ellerinizi yumuşak ve sağlıklı tutmanıza katkı sağlar.

5- Güneş kremi kullanımını alışkanlık haline getirmek

Elleriniz, cildiniz gibi güneşin zararlı ışınlarına karşı savunmasızdır. Bu nedenle, ellerinizi güneşten korumak amacıyla düzenli olarak güneş kremi kullanmak önemlidir.

Günlük el bakım rutininizde, ellerinizi ılık su ile temizleyerek başlayabilir ve ardından cildinizin ihtiyacına uygun bir peeling ürünü kullanarak ölü hücrelerden arınmasına destek olabilirsiniz. Son aşamada ise uygun bir nemlendirici kullanarak ellerinizi yumuşak tutabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.