TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enstrümanlı, tuvalli eylem

İzmir Müzisyenler Derneği, bin 500 müzik öğretmeninin atamasının yapılması için oturma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Enstrümanlı, tuvalli eylem

İzmir Müzisyenler Derneği “Renkler ve Sesler Ölmeden Harekete Geç” sloganıyla bin 500 müzik ve resim öğretmenin atamasının yapılması talebiyle oturma eylemi yaptı.

Konak Meydanı’ndaki eyleme enstrüman ve tuvalleriyle katılan eylemciler, sanat eğitimcilerinin atamalarının yetersiz olduğunu savunarak, sanatlarını gelecek nesillerle buluşturmak için atamaların yapılması talebinde bulundu.

İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, “Bizler üniversitelerde ‘müzik öğretmenliği’, ‘konservatuar’ ve ‘güzel sanatlar’ bölümlerinde müzik ve sanat eğitimi aldıktan sonra sanatımızı bir öğretmen olarak icra etmek istiyoruz. Ancak yapılan atamaların yetersizliğinden ötürü çok fazla iş imkanı olmadığı için 4 yıllık fakülte bitiren biz sanat eğitimcileri sanatımızı etkili ve sanata yakışır bir şekilde icra edemiyoruz. Müzik eğitimcileri olarak içkili mekanlarda, müziğin alkolün mezesi haline getirildiği yerlerde icra etmek zorunda kalıyoruz. Sanatın yaşamla nitelikli bir şekilde ve herkese ulaşabileceği imkan ve olanaklardan yoksun bırakılıyoruz” dedi.

“BARLARDA CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

İş ve can güvenlikleri olmadan çalıştıklarını ifade eden Çaparoğlu şöyle konuştu: “İzmir’de canlı müzik yapılan mekanlarda son 2 yılda 10’dan fazla müzik öğretmenliği ataması bekleyen müzisyen arkadaşımız yaralandı. Hiç tarafı olmadıkları çatışmaların arasında kalan müzisyenlerden derneğimizin de kurucu üyesi Regaip Vatansever arkadaşımız başına aldığı tek kurşunla yaşamını yitirdi. Biz artık bu acı tabloları yaşamak istemiyoruz.”

Sadece ilk ve ortaöğretimde değil yaşamın her alanında sanat eğitimcilerinin istihdamı için harekete geçilmesini aktaran Oktay Çaparoğlu şöyle devam etti: “Devlete bağlı ya da özel tüm sosyal hizmet kurumlarında huzurevleri, engelli merkezleri, kimsesizler yurtları, çocuk esirgeme kurumları, kadın sığınma evleri, alkol ve madde bağımlılığına karşı mücadele merkezleri, çocuk ve yetişkin cezaevleri gibi yerlerde de istihdam edilebiliriz. Özellikle sanattan yoksun bırakılan maddi yetersizliklerinden ötürü sanat eğitimine ulaşma şansı olmayan yoksul insanların yaşadıkları mahallelerde, semtlerde, okullarda okul içi ve dışı herkesi kapsayacak şekilde yaygın bir sanat eğitiminin devlet desteği ile gerçekleştirilmesinin ülkemizin geleceği açısından oldukça önemli bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.”

BİN 500 ÖĞRETMENE ATAMA TALEBİ

Çaparoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler okullarda müzik başta olmak üzere sanat eğitiminin devletimiz tarafından daha da önemsenmesini, desteklenmesini, okullarda yaygın bir şekilde yeni nesillerle buluşturulmasını istiyoruz. Okullarda müzik ve sanat eğitiminin daha nitelikli bir hale gelmesinin bir koşulunun da bu derslere konservatuar ve güzel sanatlar mezunlarının girmesi olduğunu düşünüyoruz. Branştan olmayan eğitimcilerin müzik ve resim derslerine girmesini istemiyoruz. Ve bin 500 müzik öğretmeni ataması yapılması ve devletimizin sanata, sanat üretimine, sanatın toplumla buluşmasına ve sanat eğitimcilerine daha fazla önem ve değer vermesi hususlarında duyarlılık gösterilmesini talep ediyoruz.” (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.