TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu bitki sosyal medyanın fenomeni oldu: Ashwagandha nedir?

Gıda takviyelerinin kullanımı günümüzde oldukça yaygın. Ashwagandha bitkisinden elde edilen kapsüller de son dönemde büyük bir popülerlik kazandı. Ashwagandha nedir, Ashwagandha faydaları ve özellikleri nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 16:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu bitki sosyal medyanın fenomeni oldu: Ashwagandha nedir?

TikTok, Instagram gibi sosyal medya platformlarında sağlıkla ilgili öneriler gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Kilo kontrolünden uykusuzluğa kadar bir dizi sorun için çözüm sağlayabileceği iddia edilen formüllerle ilgili paylaşımlar sıkça karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda özellikle "ashwagandha" adlı gıda takviyesiyle ilgili paylaşımlarda bir artış göze çarpıyor. Ashwagandha nedir, Ashwagandha faydaları ve özellikleri nelerdir?

Ashwagandha

ASHWAGANDHA NEDİR?

Ashwagandha, Ayurveda'nın önemli bir malzemesi olarak bilinen ve yıllardır çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Eski Hint tıbbının güçlü ilaçlarından biri olarak kabul edilen ashwagandha, antik çağlardan bu yana birçok sağlık sorununa çözüm olmuştur. Sankritçe kökenli "at kokusu" anlamına gelen ashwagandha, bitkinin enerji ve güç verme potansiyelini yansıtmak için bu ismi almıştır.

ASHWAGANDHA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ashwagandha, üzümlerden, bitkilerden, çalılardan, yabani otlardan ve süs bitkilerinden oluşan bir bitki familyasına aittir. Ortalama olarak 30-35 santimetre boyunda olan bu bitki, yaklaşık 12 cm uzunluğundaki dallarıyla uzun ömürlü bir çalı türüdür. Ashwagandha'nın dalları yıl boyunca açılan küçük çiçeklerle süslenir ve olgunlaşan meyveleri turuncu-kırmızı renkte olur.

Ashwagandha, genellikle sıcak, güneşli ve kuru iklimlerde yetişir. Yüksek rakımlara olan dayanıklılığı ve kuraklığa olan direnci nedeniyle, genellikle bu koşulları tercih eder. Ancak, hemen hemen her yükseklikte yetişebilme yeteneğine sahiptir. Ashwagandha, özellikle Hindistan, Nepal, Afganistan, Mısır, Ürdün ve Kongo gibi ülkelerde doğal olarak yetişir ve yoğun talep üzerine dünya genelinde ithal edilir, ülkemizde doğal olarak bulunmaz.4

Ashwagandha

ASHWAGANDHANIN FAYDALARI              

Ashwagandha, Ayurvedik tıbbın yüzyıllardan beri uyguladığı genel iyilik hali tedavilerinden biridir. Ashwagandha faydaları; psikolojik, zihinsel veya duygusal stresten kaynaklanan stres seviyelerini düzenleyen bir bitki olarak bilinir.

Yaklaşık 4000 yıldan fazla bir süredir kullanılan Ashwagandha, çeşitli hastalıkların tedavisine yönelik etkili bitkiler arasında yer alır. Fiziksel ve psikolojik sağlığı destekleyici ve olumlu bir şekilde etkileyen bu bitki, günümüzde özellikle kilo sorunlarına çözüm arayanların beslenme rutinlerinde önemli bir yer edinmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.