TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aspiratör temizliğinde önemli püf noktalar! Yağ lekelerine son!

Mutfaklarımızda en çok yağın ve kirin biriktiği yerlerden biri de aspiratörlerdir. Aspiratör temizliği yapmadan önce dikkat edilmesi gerek bazı önemli püf noktalar bulunmaktadır. Biriken yağ ve kir lekelerinden bu yöntemler ile kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 12:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aspiratör temizliğinde önemli püf noktalar! Yağ lekelerine son!

Mutfakta yaptığımız yemeklerin yağı, kokusu ve kiri çoğunlukla aspiratörlerde birikiyor. Aspiratör temizliğini aksattığımız zamanlarda da bu yağ ve kir lekeleri oldukça inatçı olabiliyor. Bunun önüne geçmek için oldukça kolay ve pratik yöntemler bulunmaktadır. Peki, aspiratör temizliği nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar…

Aspiratör temizliği

Aspiratör temizliği nasıl olmalı?

Aspiratör temizliğine başlamadan önce gerekli olan malzemeleri hazırlamanız gerekir. İhtiyacınız olacak malzemelerin elinizin altında olması önemlidir. Temizliğe başlamadan önce, sıcak su, kağıt havlu, deterjan, yumuşak uçlu bir fırça, mikrofiber bez gerekmektedir.

Aspiratörü temizlemeden önce cihazınızın fişini çekin ve soğumasını bekleyin. Temizlik aşamasında eldiven, gözlük ve maske kullanmanız önerilir. Aspiratörün filtrelerini çıkartın ve kullanma kılavuzunda yer alan adımları izleyerek temizleme işlemi yapın. Ardından aspiratörün dış kısmını temizlemek için mikrofiber bir bez kullanabilirsiniz.

Aspiratör temizliği nasıl olmalı?

Düzenli aralıklarla temizliğini yapın!

Dış kısmının temizliği bittikten sonra iç kısımda oluşan yağ kalıntılarını yok etmek için sıcak su ile deterjan kullanabilirsiniz. Yumuşak bir sünger ya fırça ile lekeleri yavaş yavaş ovmaya başlayın. Yağ lekelerinin çıkmasından sonra temiz ve ıslak bir bez ile kurulama yapın.

Aspiratör temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir diğer yer de fanlardır. Fanlarda biriken kir ve yağ tıkanmaya sebep olabilir. Fanı çıkardıktan sonra yine deterjanlı bir bez ile ovma ve ardından kurulama işlemi yapın.

Aspiratörünüzde kötü kokular oluşuyorsa bunu sirke ve limon suyu ile giderebilirsiniz. Bunun dışında düzenli aralıklarla aspiratör temizliğini ve bakımını aksatmamanız gerekir. Uzun süre temizlik yapılmadığında yağ ve kir lekeleri daha kalıcı hale gelecektir. Bu da aspiratörünüzün uzun ömürlü olmamasını ve performansının düşmesini sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.