TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin'de örnek davranış: Cami imamı yolda bulduğu parayı sahibine teslim etti

Artvin'deki bir camide görevli olan Memet Zeytin, yolda bulduğu 8 bin lira tutarındaki parayı sahibine ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 20:16
Kaynak: İHA
Artvin'de örnek davranış: Cami imamı yolda bulduğu parayı sahibine teslim etti

Artvin'in Sümbüllü Köyü Altınbağ Mahalle Camisi'nde görevli olan Memet Zeytin, Artvin-Borçka karayolu kenarında çevreye saçılmış paraları fark etti. Topladığı paraları muhafaza eden Zeytin, paranın sahibine ulaştırılması için sosyal medya hesaplarında duyuru yaptı. Duyurunun ardından, Zeytin jandarmaya giderek paraları teslim etti. Paraların sahibi Tuncay Önçeken, Zeytin'in paylaşımlarını gördü ve paraların kendisine ait olduğunu kanıtladı. Daha sonra, Cami İmamı Memet Zeytin ile Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gelen Önçeken, tutulan tutanak sonrasında parayı teslim aldı.

Parayı bulduktan sonra sahibine ulaşması için sosyal medyada paylaşımlar yapan Memet Zeytin, “Sabah eşimi kursa bıraktıktan sonra eve dönerken yol üzerinde saçılmış paraları gördüm. Oradaki arkadaşların da yardımıyla paraları topladım. Sahibini bulmak ümidiyle bütün paralara sahip çıktım. Daha sonrasında sosyal medya mecralarından ve devletimizin yetkili kurullarına haber vererek paranın sahibine ulaşmasını bekledim. Haram lokma balık kılçığı gibidir. Muhakkak o kılçık boğazımıza takılır. O niyetle kulluk görevimi hem de kardeşime karşı insanlık görevimi yerine getirdim” şeklinde konuştu.

Hocanın paylaşımını gördükten sonra parayı teslim aldıklarını belirten Tuncay Önçeken, “Sabah erken saatlerde motorla giderken cebimden paraları düşürdüm. Geri döndüm ancak bulamadım. Hemen zabıta ekiplerini aradım. İş yerine tekrar döndüğümde hocamızın paylaşımını gördüm. Hemen hocamıza ulaştık. Zabıta ekiplerinin yanında parayı teslim aldık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.