TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aracınızda asla yapmamanız gereken 5 davranış!

Hem kendi güvenliğinizi hem de trafikte yer alan diğer araçların güvenliğini tehlikeye atmamak için aracınızda asla yapmamanız gereken bazı davranışlar bulunuyor. İşte onlardan bazıları…

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aracınızda asla yapmamanız gereken 5 davranış!

Trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmek için tüm sürücülerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gereklidir. Yalnızca bir kişinin dikkati ve kontolü, trafikte meydana gelecek olası kazaların önüne geçmeye yetmeyebilir. Bu nedenle trafiğe çıkan herkesin asgari düzeyde dikkat etmesi gereklidir. Güvenliğiniz için aracınızda yapılması gerekenlerin yanı sıra asla yapmamanız gereken de birtakım şeyler de bulunuyor. İşte aracınızda asla yapmamanız gereken 5 davranış…

kulaklikla_arac_kullanmak_ilkses

KULAKLIK İLE ARAÇ KULLANMAYIN

Kulaklık ile araç kullanmak, olası bir tehlikeyi öncesinden fark etmenizin önüne geçecek bir etkendir. Meydana gelen olası bir kaza durumunda sürücünün kulaklık taktığı tespit edildiği takdirde kazanın tüm sorumluluğu kulaklık kullanan kişiye ait olmuş olur. Bu nedenle olası kazaların önüne geçebilmek için araç kullanırken kulaklık takmamanızda fayda var.

arabaya ayak uzatmak-ilkses

BACAKLARINIZI ÖN PANELE UZATMAYIN

Aracın sağ koltuğunda yolculuk yaparken seyir keyfinizi artırmak için bacaklarınızı aracın ön paneline doğru uzatmak kısa vadede konforunuzu artırıyormuş gibi görünebilir. Ancak olası bir kazada hava yastığının açılması durumunda ciddi yaralanmalara neden olabilecek bu davranışı kesinlikle yapmamalısınız.

ayakkabı ile araç kullanma-ilkses

TOPUKLU AYAKKABI İLE ARAÇ KULLANMAYIN

Pedalı tam olarak kavrayamamak, ayakkabının topuğunun döşemeye takılma olasılığı, sürüş konforunu azaltması gibi pek çok nedenden ötürü topuklu ayakkabı ile araç kullanmak, hem sizi hem de trafikteki diğer araçları tehlikeye atacağından dolayı asla yapılmaması gereken davranışlar arasında yerini alıyor.

araba anahtarı-ilkses

AĞIR ANAHTARLIKLAR KULLANMAYIN

Araba anahtarınızın yer aldığı anahtarlığın ağır olması size pahalıya mâl olabilir. Anahtarlığın çok ağır olması, ateşleme namlusuna zarar verebilir. Bu parçanın maliyeti de oldukça pahalıdır. Bu sebeple araba anahtarınızın bulunduğu anahtarlığa farklı anahtarlar takmamanızı tavsiye ederiz.

çocuk ile araba kullanmak-ilkses

KUCAĞINIZDA ÇOCUK İLE ARAÇ KULLANMAYIN

Çocuğunuz ile araç kullanmanın eğlenceli olduğunu düşünebilirsiniz ama hem kendinizi hem çocuğunuzu hem de trafikte yer alan diğer araçları tehlikeye sokan bu eylemin sonuçları çok ağır olabilir. Bir anlık dalgınlık ile çocuğunuz direksiyonu farklı bir yöne çevirerek olası kazalara davetiye çıkarabilir. Bu sebeple güvenli bir yolculuk için çocuğunuzun arka koltukta emniyet kemeri bağlı bir şekilde oturuyor olması en doğrusu olacaktır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GÜNEŞ YANIKLARINA NE İYİ GELİR? GÜNEŞ YANIKLARI NASIL GEÇER?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.