TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da bu çocuk görenleri şaşırtıyor: Hayata çift renk bakıyor

Adana'nın Kavaklı Mahallesi'nde yaşayan 9 yaşındaki çocuk, doğuştan bir gözünün mavi diğer gözünün yarısı mavi yarısı kahverengi olmasıyla dikkat çekiyor

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 15:02
Kaynak: İHA
Adana’da bu çocuk görenleri şaşırtıyor: Hayata çift renk bakıyor

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yaşayan Cebrail (38) ve Özlem (36) Yalçınkaya çiftinin çocukları Fatih, doğuştan İki farklı göz rengine sahipt. Fatih'in bir gözü mavi, diğer gözü ise yarısı mavi yarısı kahverengi olarak dünyaya gelmesi, hem ailesini hem de çevresindeki insanları şaşırtıyor. Bu nadir görülen durum, Fatih'i görenleri hayrete düşürüyor ve ilgiyle karşılanıyor

renk

Aile korktu doktora gitti

Fatih'in sağ gözü mavi, sol gözü ise kahverengi ve mavi renkte olması, ailesini korkutup doktora gitmelerine sebep oldu. Ancak doktorlar, yaptıkları tetkiklerde Fatih'in gözlerinde herhangi bir görme sorunu olmadığını, sadece heterokromi adı verilen nadir bir durum olduğunu belirtti.

fatih

“Reklam teklifi gelirse oynatırız”

Cebrail Yalçınkaya, oğlu Fatih'in sağlıklı olduğunu belirterek, farklı göz renklerinin Allah'ın takdiri olduğunu ifade etti. Yalçınkaya, eğer oğluna reklam teklifi gelirse düşüneceklerini ve oynatacaklarını söyledi.

fatih

“Görenler şaşırıyor”

Fatih, arkadaşlarının kendisini Van kedisiyle benzettiğini ve gözlerinin çift renk olmasına alıştığını belirtti. "Gözlerimin çift renk olmasına alıştım. Bazı görenler çok şaşırıyor. Gözlerimin rengini soranlara kahverengi ve mavi diyorum. Görenler fotoğraf çekiliyorlar benimle. Ailemde kimsenin gözü mavi değil, bu Allah’ın bir hediyesi bana" şeklinde konuştu.

dede

“Allah’ın verdiği bir güzellik”

Fatih'in dedesi İsmail Yalçınkaya, torunu doğduğunda gözlerini görüp korktuğunu ancak doktorun bu özelliğe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Torunum doğunca ben sağlık ocağına götürdüm. Çünkü korktum. Doktorumuz bu gözlere sahip çıkın, dikkat edin. İleride bu gözler işe yarar dedi. Ben de torunumu okutturacağım ileride torunumu reklamlarda oynatacağım. Görenler şaşırıyor, fotoğraf çekiliyor, sizde böyle genetik bir şey var mı diye soruyorlar fakat yok. Allah’ın verdiği bir güzellik bu bizim için" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.