9 saat enkazda kalan Furkan hayallerinden vazgeçmedi: Şimdi minik futbolculara umut aşılıyor

Hatay'da 9 saat enkazda kalarak sol bacağını kaybeden Furkan Soysal, futbolcu olma hayallerini yeşil sahada devam ettirerek küçük yaş kategorisindeki çocuklara eğitim veriyor

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 09:52
Kaynak: İHA
9 saat enkazda kalan Furkan hayallerinden vazgeçmedi: Şimdi minik futbolculara umut aşılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da birçok bina yerle bir olmuştu. Asrın felaketinde 25 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Depreme İskenderun ilçesi Fener Caddesi'nde yakalanan 15 yaşındaki Furkan Soysal ve ailesi de enkazda kaldı. Futbolcu olma hayaliyle hayatını sürdüren genç futbolcu, 9 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldı. Ancak Furkan'ın sol ayağı kesilerek ampüte edildi ve protez takıldı. Hayallerinden vazgeçmeyen Furkan, antrenmanlarına devam ediyor ve küçük yaş kategorisindeki çocuklara eğitim konusunda antrenörüne yardımcı olarak azmiyle takdir topluyor.

"KALECİ OLMAYA KENDİMİ ADAMIŞTIM, ŞİMDİ GENÇLERE UMUT OLUYORUM"

Kaleci olmaya kendini adadığını dile getiren Furkan Soysal, “6 Şubat depreminde Fener Caddesi'nde talihsiz bir şekilde ailemle enkazda kaldım. Annemler kısa bir süre kaldı, ben 9 saat kaldım. Talihsiz bir kaza yaşadım, sonra 20 gün başka bir hastanede yattım. Kaleci olmaya kendimi adamıştım, bacağımı kaybedince genç çocuklara umut ışığı olmaya karar verdim. Zaten bildiğim şeylerdi, çok fazla zorlandığımı düşünmüyorum. İleride inşallah bu serinin devamını getiririm. Zeki Göçmen başkanıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.