TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yaşam Kaynağımız Su” sergisi ziyarete açıldı

İzmir Göztepe Rotary Kulübü’nün, İFOD ile birlikte her yıl düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasının 9.’sunun sergisi ziyarete açıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yaşam Kaynağımız Su” sergisi ziyarete açıldı

Göztepe Rotary Kulübü ve IFOD’un (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasında Uluslararası Rotary birliğinin yedi öncelikli alandan biri olarak belirlediği, su kaynaklarının korunması, suyun etkin kullanımı ve topluma güvenli içme-kullanma suyunun ulaştırılması için gereken projeleri kapsayan “Temiz su ve Hijyen” tema olarak seçildi.

"FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞTIK"
Rotary camiası ile fotoğrafseverleri buluşturan sergi açılışında Göztepe Rotary Kulübü dönem başkanı Teoman Kudal “Teknoloji ve sanayinin gelişmesi ile farklılaşan yaşam alanlarımız bizi su kaynaklarından uzaklaştırarak, beton duvarların arasında, ambalajlı sulara mahkum etmekte; değişen ekolojik koşullar ve artan ekonomik sorunlar nedeni ile birçok insan yetersiz ve güvensiz suyla yaşam mücadelesi vermektedir. Ekonomik gelişme ve nüfus artışı, tarım ve sanayi alanındaki su ihtiyacının artmasına neden olmakta, kişi başına düşen su miktarı azalmakta, diğer taraftan artan sağlığa zararlı ürünler ile su kaynaklarını kirletmektedir. İnsanlar tarafından kullanılan suyun tümü, eklenen kirleticilerle birlikte çevreye geri dönmektedir.  Çevreyi ve su kaynaklarını korumaktan uzak politika ve uygulamalar su kaynaklarının kirlenmesine neden olurken, yaşanan iklim krizi de durumu şiddetlendirmektedir. Göztepe Rotary Kulübü olarak Sağlıklı Nesillerin Garantisi “YAŞAM KAYNAĞIMIZ SU” temalı 9.uluslararası fotoğraf yarışmamızda bu konulara dikkat çekerek farkındalık yaratmaya çalıştık” diyerek yarışmada başarı elde eden sanatçılara teşekkürlerini iletti.
Rotary 2440. Bölge Kültür ve sanat Komitesi Başkanı İclal Kardıçalı’da konuşmasında toplumların bilinçlenmesinde sanatın önemini vurgulayarak daha aydınlık bir dünya için sanatsal projelerin desteklenmesi gerektiğini, Göztepe Rotary Kulübü’nün 9 yıldır aralıksız sürdürdüğü Uluslararası fotoğraf yarışmasının farkındalık yaratma konusundaki başarısını kutladığını belirtti.
FIAP (The International Federation of Photographic Art), TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı yarışmada bu yıl, 36 ülkeden 405 fotoğrafçının 1455 fotoğrafı temiz suyun önemine dikkat çekmek için yarıştı.

18 BİNE YAKIN ESER KATILDI
Yarışma koordinatörü Berna Kızıltan; bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışmaya yaklaşık 4 bin 500’e yakın fotoğrafçının 18 bine yakın fotoğrafla katıldığı yarışmalarda 170 kişi ödül alırken 650 fotoğrafın da sergilenmeye hak kazandığını, bu fotoğrafların seçkin galeri, sanat merkezleri ve okullarda sergi ve sunum olarak halkla buluşturulduğunu belirtti.
IFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök’de Göztepe Rotary Kulübü ile dokuz yıldır birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmasının, fotoğrafın yarınlara bırakılan belge niteliğinin, sanatla birleştiren özelliğini vurgulayarak, katılan yarışmacıları fotoğraf sanatına olan katkıları için kutladı.
Sergi 20 Mayıs Cumartesi akşamına kadar Swiss Otel Kordon 1 Salonunda hergün 10:00 -19:00 arası ziyarete açık. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.