TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Viyana’ya nasıl gidilir? Viyana gezilecek yerler

Avrupa’nın gözde şehirlerinden Viyana’ya nasıl gidilir? Viyana gezilecek yerler ve ünlü yapılar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Viyana’ya nasıl gidilir? Viyana gezilecek yerler

Avrupa’nın aristokratik açıdan önemli izlere sahip olan ülkesi Avusturya’nın başkenti olan Viyana, ülkenin en büyük şehridir. 2 milyona yakın nüfusu ile aynı zamanda Avusturya’nın en kalabalık kenti olma özelliği de gösterir. Her yıl binlerce insanın akın ettiği Viyana’ya nasıl gidilir sorusunun yanıtını ve Viyana gezilecek yerler açısından örnekleri, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Viyana’ya nasıl gidilir?

Avrupa’nın göz bebeği ülkelerinden biri olan Avusturya’nın başkenti Viyana, her yıl sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir tarafından binlerce kişiyi ağırlıyor. Türk vatandaşlarının da yoğun ilgi gösterdiği kente nasıl ulaşım sağlanacağı merak konusu oluyor. Türkiye’den Viyana’ya gitmek isteyen kişilerin en sık tercih ettiği ulaşım aracı, uçak olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul üzerinden Viyana’ya düzenlenen uçak seferleri ile aktarmasız olarak 2 saat 30 dakika gibi kısa bir sürede yolculuk yapılıyor.

Viyana’da gezilecek yerler

Görkemli sarayları, görenleri hayran bırakan müzeleri ve mimari açıdan son derece kıymetli yapıları ile Viyana’da gezilecek pek çok alan bulunuyor. Viyana’da gezilecek yerler nereler, birlikte inceleyelim.

schönbrunnsarayi_ilkses

Schönbrunn Sarayı

Viyana’nın yalnızca birkaç kilometre batısında konumlanan Schönbrunn Sarayı, ünlü bir yazlık saraydır. Tarihi 18. yüzyıla uzanan bu görkemli saray, yalnızca Viyana’nın değil tüm Avusturya’nın en fazla ziyaretçi çeken alanlarından biridir. Sahip olduğu Barok tarzı mimari ile dikkatleri üzerine çeken Schönbrunn Sarayı’nda 1441 oda bulunur. UNESCO tarafından 1996 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

viyanasanattarihimuzesi_ilkses

Viyana Sanat Tarihi Müzesi

Avusturya Macaristan İmparatoru I. Franz tarafından 1891 yılında açılışı yapılan Viyana Sanat Tarihi Müzesi, son derece gösterişli ve görkemli bir yapıdır. Müzenin dış mimarisinin güzelliği kadar, iç yapısı da görenleri kendine hayran bırakıyor. Gerek dekorasyonu gerek mimari açıdan sahip olduğu yüksek estetiği gerek de içerisinde yer alan ünlü sanat eserleri ve koleksiyonlar sayesinde her yıl binlerce turistin uğrak noktası olmaktadır.

belvederesarayi_ilkses

Belvedere Sarayı

Barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Belvedere Sarayı, iki saraydan oluşur. Oldukça görkemli bir görüntüsü olan sarayın yapımı, 1724 yılında tamamlanmıştır. Tasarımını Lucas von Hildebrandt’ın üstlendiği Belvedere Sarayı, günümüzde müze olarak kullanılıyor. UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne eklenen bu ihtişamlı yapı, Barok ve Orta Çağ’a air çok sayıda sanat eserini bünyesinde barındırıyor.

azizstephankatedrali_ilkses

Aziz Stephan Katedrali

Viyana’nın sembol yapılarından biri olan Aziz Stephan Katedrali’nin tarihi 12. yüzyıla kadar uzanıyor. Gotik tarzı mimarinin ustaca yansıtıldığı bu katedral, kentin en ünlü meydanları arasında yer alan Stephansplatz Meydanı’nda konumlanıyor. İçerisinde çok sayıda dini sanat eserinin yer aldığı Aziz Stephan Katedrali hem mimari açıdan hem de sanat eserleri açısından son derce kıymetlidir.

belvederesarayi_ilkses

Viyana Belediye Binası

Viyana’nın en önemli resmi kurumlarından biri olan Viyana Belediye Binası, 1872 ve 1883 yılları arasında inşa edilmiştir. Sahip olduğu 2 bin 804 metrekarelik alanı ile Avrupa’nın en büyük iç avlularından birini bünyesinde bulundurur. Kentin en görkemli yapılarından biri olan Viyana Belediye binası, şehir merkezinde konumlanır. Kolay ulaşımı ve ihtişamlı görüntüsü ile turistlerin en sık ziyaret ettiği alanların başında gelir.

mumok_ilkses

Mumok Modern Sanat Müzesi – Ludwig Vakfı Müzesi

Başkent Viyana’nın Museumquartier isimli bölgesinde konumlanan Mumok Modern Sanat Müzesi, tarihe damgasını vurmayı başarmış ünlü sanatçıların eserlerini bünyesinde barındırır. İçerisinde 10 binden fazla çağdaş ve modern sanat eseri yer alır. Günümüzde bulunduğu taş kaplı yapıda 2001 yılından beri bulunur. İlk yapımı ise Mimar Karl Schwanzer tarafından 21 Eylül 1962 yılına denk gelmektedir.

karlmuzesi_ilkses

Karl Kilisesi

18. yüzyılda yaşanan veba salgınında, pek çok insan zor zamanlar geçirdi. Karl Kilisesi de bu salgından kurtuluşun bir sembolü ve teselli kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Barok tarzının yansıtıldığı bu kilise, IV. Charles adına yaptırılmıştır. Bunun sebebi IV. Charles’ın kenti veba salgınından kurtaracağına dair verdiği sözdür. Karl Kilisesi, Viyana’nın en büyük kilisesi olma özelliği gösterir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.