TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova'da ilkbaharın müjdesi: Karlar eriyince hayvanlar meraya çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, zorlu geçen kış aylarının ardından karların erimesiyle birlikte doğa canlanmaya başladı. Nehil Sazlığı'nda otlanan ineklerin manzarası, adeta Afrika'daki bufalo sürülerini anımsatırken, koyunlar da yeşile bürünen meralara çıktı.

Üreticiler, uzun bir kış mevsiminin ardından karların erimesiyle birlikte hayvanlarını meralara çıkartmaya başladı. Yüksekova'da, hayvanlarını ahır ve ağıllarda kuru ot ve saman ile beslemek zorunda kalan besiciler, havaların ısınmasıyla büyük bir mutluluk yaşadı.

Karların erimesiyle birlikte beyaz örtünün kalkmasıyla hayvanlar, Yüksekova'nın meralarında, dağlarında ve ovada otlanmaya başladı. Bu manzara, özellikle ineklerin Nehil Sazlığı'nda otlatılmasıyla, Afrika'daki bufalo sürülerini anımsattı.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte sevinçlerini dile getiren çiftçilerden Fehmi Atsız, "Malum karlar yeni yeni eriyor ve yeşillik çıktı. Biz de artık hayvanlarımızı meraya, ovaya çıkartıyoruz. Biliyorsunuz 6 aydır hayvanlarımızı içeride besliyorduk. Şükür şu an bahar başladı ve hayvanlarımızı dışarıya çıkartıyoruz. Buna seviniyoruz. İnşallah bu sene kuraklık da yaşanmaz. Bu sene en güzel tarafı ise baya yağışlar oldu. Allah böyle bollukla devam ettirsin" dedi.

Yüksekova'da ilkbaharın müjdesiyle birlikte, doğanın canlanmasıyla birlikte üreticilerin yüzü gülmeye başladı. Hayvanlarını meralara çıkaran çiftçiler, bereketli bir döneme girmeyi umut ediyor.

Oluşturulma Tarihi: 19 Nisan 2024, Cuma 14:26
Güncellenme Tarihi: 19 Nisan 2024, Cuma 14:26
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.