TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk tatilcilerin gözdesi: Yunan Adaları kapıda vize uygulamasıyla çekim merkezi haline geldi

Nisan ayı itibarıyla Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlaması, Ramazan Bayramı tatili için Yunanistan'ın Ege adalarını tercih eden vatandaşlar arasında büyük ilgi uyandırdı. Özellikle Ayvalık ile Midilli Adası arasındaki seferlerde yoğunluk yaşanırken, günün ilk seferi için deniz hudut kapısında uzun kuyruklar oluştu.

Acente sahibi Eşref Jale, kapıda kolay vize uygulamasının talebi artırdığını belirterek, "9 günlük Ramazan Bayramı'nın da etkisiyle talepte ciddi bir artış var. AB ülkelerinin vize prosedürlerinin zorlaşması nedeniyle kapıda vize uygulaması Türk tatilciler için cazip hale geldi" dedi. Kapıda vize için gerekli evrakların 4 gün önceden hazırlanıp gönderilmesi gerektiğini ve vize bedelinin 80 avro olduğunu söyledi.

Tatilcilerden Osman Hilmi Damar, ailevi nedenlerle Midilli Adası'nı tercih ettiğini belirterek, "Atalarım Anadolu'ya Midilli'den göçmüş. Bu yüzden Midilli benim için önemli. Yeşil pasaportum olduğu için bayram tatilimi orada geçirmek istedim" şeklinde konuştu. Diğer bir tatilci Bade Ulusay ise, Midilli Adası'nı ekonomik fiyatlar ve lezzetli yemekleri nedeniyle tercih ettiğini ifade etti.

Ayvalık'ta öğretmenlik yapan Alev Türkmeneli ise, Midilli Adası'nın coğrafi yapısını ve tatil seçeneklerini sevdiğini belirterek, "Fiyatların uygun olması da cabası. Bu yoğunluğun nedenlerinden biri de kapıda vize uygulaması" dedi.

Öte yandan, bayram tatili süresince Ayvalık'tan Midilli Adası'na 5 bini aşkın kişinin gitmesi bekleniyor.

Oluşturulma Tarihi: 8 Nisan 2024, Pazartesi 14:35
Güncellenme Tarihi: 8 Nisan 2024, Pazartesi 14:35
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.