TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spil Dağı'nda yeniden bahar: Manisa Lalesi açtı, cezası arttı!

Spil Dağı Milli Parkı’nda yetişen Manisa Lalesi baharın gelmesiyle yeniden açtı. Yılda bir kez açan Manisa Lalesi’ni koparmanın cezası ise ağır.

Manisa ve İzmir illeri arasında yer alan ve endemik bitki türü çeşitliliğiyle dünyanın en önemli merkezlerinden olan Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi (Tulipa orphanidea) havaların ısınmasıyla çiçek açtı. Yılda bir kez açan laleleri koparmanın cezası geçtiğimiz yıl 244 bin 315 lira iken, bu yıl 387 bin 142 TL olarak belirlendi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yer alan bin 517 rakımlı alanda, 120'den fazla çeşit endemik bitki barındıran Spil Dağı Milli Parkı'nda, yılın ilk Manisa Lalesi çiçek açtı. Doğa tutkunları için büyük bir çekim merkezi haline gelen park, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Parka ailesiyle piknik yapmaya giden Hamdi Öklü, Manisa lalelerinin erkenci olarak seyir terasına yakın bölgelerde ve yol kenarlarında açmaya başladığını belirtti. Fotoğraf çekmek için durduklarını ifade eden Öklü, ayrıca zirveye yakın bölgelerde nisan ayının son haftasında açan laleleri de gözlemlediklerini kaydetti.

Öklü'nün eşi Nurcan Öklü ise, parktaki bu doğal güzelliklerin herkes tarafından görülmesini istediğini dile getirdi. Ancak, koruma altında olan lale türlerinin koparılmasının yüksek cezalarla karşılandığını hatırlattı.

Spil Dağı Milli Parkı'nda Manisa Lalesi'nin açmasıyla birlikte doğaseverler ve fotoğraf tutkunları parka akın ediyor. Bu nadir güzellikleri korumak ve parkın doğal dengesini sağlamak için ziyaretçilerin dikkatli olmaları gerekiyor.

Manisa Lalesi’ni koparmanın cezası 387 bin 142 lira

Spil Dağı Milli Parkı'nda koruma altında bulunan laleleri koparmanın cezası büyük bir artışla güncellendi. Geçen yıl 244 bin 315 lira olan ceza miktarı, bu yıl yüzde 58.46 oranında bir artışla 387 bin 142 liraya çıkarıldı. Bu yüksek ceza, parktaki nadir bitki türlerinin korunmasını ve doğal dengenin sağlanmasını amaçlıyor.

Öte yandan, henüz erkenci olarak Spil Dağı eteklerinde açmaya başlayan Manisa laleleri, önümüzdeki haftalar içerisinde Spil Dağı'nın tamamında görülmeye başlayacak. Bu dönem, parkı ziyaret etmek isteyenler için özellikle çekici olabilir çünkü parkın güzellikleri ve endemik bitki çeşitliliğiyle ünlü Manisa Lalesi'nin tamamen açması bekleniyor.

Oluşturulma Tarihi: 15 Nisan 2024, Pazartesi 15:31
Güncellenme Tarihi: 15 Nisan 2024, Pazartesi 15:31
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.