TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak hava karpuz hasadını öne çekti

Türkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da, Serik ilçesi Dikmen Mahallesinde yetiştirilen karpuz hasadına başlandı. Bu yılın erken başlayan hasadında, kilogram fiyatları 23 ile 25 TL arasında değişiyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle birlikte erken hasat yapılan karpuzlar, ocak ayında ekilmesine rağmen aroması ve tadıyla İran karpuzlarına rekabet edebilecek güçte. Tüccar Kasım Yaşar, bu konuda şunları söyledi: "Karpuz hasatımız başladı. Hasat için meyvemizin günü geldi. Paramız dışarıya gitmemesi için üreticilerimiz bu ürünü yetiştirmiş. Hasadını yaptığımız karpuzları Ankara'ya göndereceğiz. İç piyasada her yere hizmet veriyoruz. Karpuzların aroması, tadı çok güzel. Vatandaşımız, İran karpuzu yerine yerli malımız olan karpuzları tercih etsin. Türkiye'nin malı kendine yeter.”

Hasadın başlangıcında karpuzun kilogram fiyatının 23 - 25 lira arasında olduğunu belirten Yaşar, “İlk hasatımızda 1 dönümde ortalama yaklaşık 4 ton kırım yapacağız. Haftaya yine bu şekilde hasada devam edeceğiz. Burası yaklaşık 6 dönüm bir sera. Üreticimiz Ocak ayında üretime başlamış ve yaklaşık 3 ay sonra da hasada başlandı" açıklamasını yaptı.

Oluşturulma Tarihi: 6 Nisan 2024, Cumartesi 15:14
Güncellenme Tarihi: 6 Nisan 2024, Cumartesi 15:14
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.