TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saz delicesi kuşu kızıl tuygun böyle görüntülendi

Kırıkkale'de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazilerinde dron ile görüntülendi. Saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor ve tarım arazilerinde bulunan farelerle beslenerek çiftçilerin dostu haline geliyor.

Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan, saz delicesinin tarım arazisinde kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi.

Kırıkkale Valiliği'nin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alanı olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğündeki Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.

Oluşturulma Tarihi: 19 Nisan 2024, Cuma 14:32
Güncellenme Tarihi: 19 Nisan 2024, Cuma 14:32
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.