TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da kiraz sezonu coşkulu başladı: Üreticiler fiyatlardan umutlu

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kuzey yarımkürede ilk kiraz hasadının yapıldığı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde, üreticiler bu yılki rekolte ve fiyatlarla ilgili umutlu bir tablo çiziyor. Hasat öncesi yapılan değerlendirmelerde, kiraz fiyatlarının 100-150 TL bandının altına düşmemesi bekleniyor.

Üretici İlyas Coşkuner, bu yılın erkenci türdeki kirazlarının hasadına 13 Nisan'da başladıklarını ve bugün üçüncü hasadı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bölgede hasadın yaklaşık iki ay sürdüğünü ifade eden Coşkuner, 7-8 farklı çeşit kiraz yetiştirdiklerini ve şu anda cristobalina türü kirazlarının hasat edildiğini söyledi. Ayrıca, Karabodur, Salihli ve Napolyon türlerinin hasadının da yakında başlayacağını ekledi.

Coşkuner, fiyatların rekolteyle uyumlu olması durumunda sezonun başarılı geçeceğini vurguladı. Kiraz üretiminin emek yoğun ve girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Coşkuner, fiyatların belirli bir seviyenin altına düşmemesi gerektiğini dile getirdi.

Şehzadeler ilçesinde yapılan ilk kiraz hasadı törenle kutlandı. Törene, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, Sancaklıbozköy Mahalle Muhtarı Erdal Coşkuner, kiraz üreticileri ve tüccarlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Muhtar Erdal Coşkuner, katılımcılara teşekkür ederek bereketli bir kiraz sezonu temennisinde bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ise kirazın tanıtımına ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerin düzenlenmesini hedeflediklerini belirtti. Başkan Durbay, kirazın organik ve sağlıklı bir ürün olarak tanıtılması için tüm hemşehrilerin iş birliğini beklediğini ifade etti.

Törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler'in bereketli bir şehir olduğunu ve kirazın tadının beklenenden güzel olduğunu söyledi. Genel, üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından yılın ilk kirazı satışa çıkarıldı ve 30 kilogram kiraz, kilosu sembolik bir fiyat olan 500 TL'den alıcı buldu.

Oluşturulma Tarihi: 16 Nisan 2024, Salı 15:33
Güncellenme Tarihi: 16 Nisan 2024, Salı 15:33
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.