TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 23 Nisan coşkusu: Cumhuriyet Meydanı'nda renkli şenlik!

İzmir, Cumhuriyet Meydanı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Kentin çeşitli bölgelerinden gelen okul çocuklarının renkli gösterileri, bayramı şenlik havasında geçirdi.

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından bayraklar göndere çekildi.

Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını kutladıklarını belirtti. Yahşi, "İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümünde, tarihi bir günü coşkuyla yaşıyoruz." dedi.

Yahşi'nin konuşmasında vurguladığı gibi, çocuklara armağan edilen 23 Nisan Bayramı'nın önemi büyük. "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır" diyen Yahşi, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Velilere seslenen Yahşi, dünya genelinde zulme maruz kalan çocukların durumuna dikkat çekti ve İzmir'deki eğitim ailesinin, çocuklara daha iyi bir dünya ve huzurlu bir gelecek bırakmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'nda her yaştan öğrenci, yöresel kıyafetlerle ve kırmızı-beyaz flamalar eşliğinde renkli gösteriler sergileyerek bayrama renk kattı.

Oluşturulma Tarihi: 23 Nisan 2024, Salı 15:32
Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2024, Salı 15:32
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.