TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir'de Ramazan’ın Bereketi: İlmek İlmek Bin Minik Yürek engellilere iftarlık yemek götürüyor

Eskişehir'de Ramazan ayının manevi atmosferi, İlmek İlmek Bin Minik Yürek Yardımlaşma grubu gibi gönüllü kuruluşların çabalarıyla daha da anlam kazanıyor. Bu özel dönemde oruç tutan ve yemek hazırlamakta zorlanan engelli vatandaşların yanında olmayı hedefleyen bu grup, sadece yardım eli uzatmakla kalmıyor, aynı zamanda sevgi ve dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ramazan boyunca onlarca engellinin kapısını çalarak iftarlık yemek götüren bu gönüllüler, yalnızca midesini değil, kalbini de doyuran birer melek gibi hareket ediyorlar. İlmek İlmek Bin Minik Yürek'in bu anlamlı faaliyeti, sadece maddi destekle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve insani duyarlılığın önemine de dikkat çekiyor. Bu etkileyici çaba, sadece engellilere yardım eli uzatmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara sevgi ve umut dolu bir Ramazan yaşatıyor.

“İftarlık yemek dağıtımımızı Ramazan ayı boyunca her gün yapıyoruz”

Eskişehir’de faaliyet gösteren İlmek İlmek Bin Minik Yürek Yardımlaşma grubunun yöneticisi Ayşegül Bozbaş, iftarlık yemek ikramının Ramazan aylarında geleneksel bir hal aldığını aktardı. Bu yardımları gönüllü hayırseverlerin desteği ile yaptıklarını dile getiren Bozbaş, “Bizler sosyal medyada faaliyet gösteren gönüllü bir yardım grubuyuz. Bizim her Ramazan geleneksel hale getirmiş olduğumuz iftarlık yemek ikramımız var. Uzuvları olmayan, gözleri görmeyen, yatalak halde olan, alışveriş çeki veya bir Ramazan kolisi de götürsek kalkıp yemek yapamayacak durumdaki ama oruç tutan yaşlılarımıza ay boyunca gönüllü olarak iftar yemeklerini götürüyor, ibadetlerini rahatça yerine getirmelerini sağlıyoruz. Bunu Ramazan boyunca her gün yapıyoruz ama gönüllü olduğumuz için hiç zor olmuyor. Onları mutlu görmek, oruçlarını rahat tutmalarını sağlamak bizi daha çok mutlu ediyor. O yüzden zorluk çekmiyoruz. Gönüllü hayırseverlerin desteği ile bu işi yapıyoruz. Gün geçtikçe çoğalıyorlar, yapmış olduğumuz işi gördüklerinde kendileri de yanımıza katılıyorlar. Onlar da bizimle beraber aileleri ziyaret ediyorlar. Mesela bugün de yemek veren bir hayırseverimiz yanımızda. Paylaşımlardan görenler de bize dahil oluyorlar. Bu tarz çalışmaların devamı gelsin istiyoruz. Herkes bize katılsın, daha kalabalık olalım ve daha çok aileye yetişelim istiyoruz” dedi.

“Kızımız 2-3 Ramazandır bizi hiç yalnız bırakmadı”

Eşi çocukken felç geçirmesi nedeniyle tek elini kullanabilirken, kendisinin de sol tarafı felçli olan Cevat Gündüz ise İlmek İlmek Bin Minik Yürek yardımlaşma grubundaki hayırseverlere teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:

“Allah razı olsun. Her zaman geliyorlar, halimizi hatırımızı soruyorlar. Şimdiye kadar beni hiç yalnız bırakmadılar. Hamdolsun, bugünümüze şükürler olsun. Benim sol tarafım felçli. Eylül ayında felç geçirdim. Ayşegül kızım yardım etti. Kızımız 2-3 Ramazandır bizi hiç yalnız bırakmadı, hep yemek getirdi. Bu aylarda hiç yanımızdan eksik olmadı. Eşimle ortaklaşa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama böyle hazır yemek gelmesi bizim için çok daha iyi. Benim eşim de 6 yaşındayken çocuk felci geçirdiği için tek eli çalışıyor, bir elini kullanamıyor zaten. Patatesi ve soğanı o soyamıyor, ben soyuyorum. Kendi kendimize bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama olduğu kadar.”

Oluşturulma Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma 15:52
Güncellenme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma 15:52
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.