TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'de işten çıkarma krizi büyüyor

SEMİ TEKTAŞ/ ÖZEL HABER

İBB’ye ait İZDOĞA ve İZSU şirketlerinden 53 kişi işten çıkarıldı. Bu sayının 100 ila 150 kişi arasında olması bekleniyor. Karara tepki gösteren BİS 2 no’lu Şube Başkan Yardımcısı Turan Dündar, “Bunun adı kindarlıktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın görevi devralması sonrası işten çıkarmalar gündeme gelirken İZSU ve İZDOĞA’da 53 işçi işten çıkarıldı. Edindiğimiz bilgilere göre; bu sayının 100 ila 150 arasında olacağı hatta geçebileceği belirtiliyor. Konunun ortaya çıkmasıyla beraber Belediye-İş Sendikası İZSU ve İZDOĞA merkezlerine giderek karara tepki gösterdi. İZSU ana binasında bir tartışmanın yaşandığı, sloganların atıldığı görüntülendi. Alınan karara tepki gösteren Belediye-İş Sendikası yetkilileri durumu ‘Kindarlık’ olarak nitelendirdi.

TURAN DÜNDAR: KİNDARLIK

İZSU ve İZDOĞA şirketlerinde şimdiye kadar 53 işçinin işten çıkarıldığını söyleyen Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Turan Dündar, “Bunun arkasının geleceğini duyuyoruz. Biz ilgili makamlarla konuşuyoruz, ‘Bize bir sayı verin, kimleri işten çıkaracaksınız?’ cevap yok. Belki de insanlar şu anda bir yerden iş teklif alıyor. İşçi belki şu anda çalışacağını zannediyor. Böyle bir ketum durum var. Bunun adı kindarlıktır, kindarca davranıyorlar” diye konuştu.

TUNÇ SOYER’İN ADAMLARI ALGISI VAR

İşten çıkarılan insanların Tunç Soyer’in adamları olduğu algısının yanlış olduğunu söyleyen Dündar, işçilerin işe alım süreçlerine değinerek, “Bu insanlar farklı bir yerden, bir coğrafyadan gelmediler. Bu belediye için emek dökmüş, bedel ödemiş insanlar. Bu insanlar torpille değil. Bu arkadaşlar mülakatları, iş başvuruları, Cemil Tugay'ın daha belediye başkanlığı için adı daha yokken bu başvuruları yapıp görüşmelere çağrılan insanlar.  Evrakı tam olmayan, güvenlik soruşturması olmamış, mülakatı tamamlanmamış, ya da hastane evrakları tam olmayan kimse işi almıyor. Şimdi güvenlik soruşturması 3 ay sürüyor. O da en iyi tabirle 6 ay bekleyen arkadaşlar var. Şimdi sen önce güvenlik soruşturması yapıyorsun, daha sonra mülakata çağırıyorsun. Bu arkadaşlar iş başvurusu yaptıklarında mülakata çağrıldıklarında Cemil Başkan'ın adı da henüz daha telaffuz edilmemiş, Tunç Soyer belediye başkanlığına devam ediliyordu. Bizim sendikamıza ve arkadaşlarımıza karşı düşmanca bir tavır sergileniyor. Sanki Tunç Soyer’in adamlarıymış gibi bir anlayış var” ifadelerini kullandı.

EMEĞİN PEŞİNDEYİZ

İşten çıkarmalar durana kadar mücadele edeceklerini söyleyen Dündar, “Arkadaşlarımızın işten çıkarmaları durana kadar ve bu arkadaşlar işe tekrar geri alınana kadar Belediye-İş Sendikası bu tavrından vazgeçmeyecek. Geçmişte de vazgeçmedi. Belediye-İş Sendikası olarak böyle bir durumla ilk defa karşılaşmıyoruz. Ülkenin neresinde olursa olsun kim nerede işten çıkartılırsa Belediye-İş Sendikası emeğin, ekmeğin peşindedir” değerlendirmesinde bulundu.

İZSU’DA GERİLİM

İZSU’da yaşanan gerilim hakkında konuşan Dündar, “12 tane arkadaşımızla beraber hem İZDOĞA’ya hem de İZSU’ya gittik, genel müdürlüklerle, yönetim kurulu başkanlarıyla görüştük. Kalabalık olarak gittiğimiz için orada bir tartışma yaşanıyormuş gibi gözüküyor. Ama öyle bir tartışma yaşanmadı. İZSU da İZDOĞA da bizim kurumlarımız. Orada çalışan arkadaşlar da bizim arkadaşlarımız. Geçmişte beraber mesai yaptığımız insanlar. Bizim böyle bir tasarrufumuz olamaz. Cuma, cumartesi ve pazartesi günü de işten çıkarılan arkadaşlarımız var. Doğal olarak adaşlarımız tepki veriyor. Genel müdür yardımcıları, daire başkanları var o grubun içerisinde. Orada çıktı bir tanesi bir şey konuştu. Gereken tepkiyi biz gösterdik. Şu an burada başkan otursa, ben de burada olsam ben konuşmam. Konuşacaksa başkan konuşur” diyerek sözlerini noktaladı.

Oluşturulma Tarihi: 8 Mayıs 2024, Çarşamba 10:59
Güncellenme Tarihi: 8 Mayıs 2024, Çarşamba 10:59
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.