TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bereketli ovalarda bahar geldi: Muş Ovası oğlak ve kuzuların sesiyle şenlendi

Türkiye'nin önemli küçükbaş hayvan yetiştiriciliği merkezlerinden biri olan Muş, ilkbaharın gelmesiyle birlikte yeşeren meralarıyla yeniden canlanıyor. Bir milyon 300 bin civarında küçükbaş hayvan varlığına sahip olan Muş, karların erimesiyle birlikte keçi, koyun, kuzu ve oğlaklarla dolup taşıyor.

Güzelkent köyünde besicilik yapan Hüseyin Gül, meralarda hayvanlarını otlatmanın kendilerine ot ve saman tasarrufu sağladığını dile getirerek, "Çiftçilikle uğraşıyorum, besicilik yapıyorum. Hayvancılık dededen babadan kalma mesleğimiz olduğu için çok seviyoruz. Yaklaşık 5 aydır hayvanlarımızı sürekli içeride ot, yem, yonca ile besledik. Yani uzun bir süreç içerisinde biz bu hayvanlarımıza bakıyoruz. Masrafı biraz yüklü oluyor. Ama mecburi üretmek zorundayız. Köyde geçim kaynağımız hayvancılıktır. Üreticiyiz. Hayvancılığı seviyoruz. Günlük bu hayvanın masrafını düşünürsek bugünden sonra direkt meradan, faydalanıyoruz. Yani bu hayvanın maliyetini hesapladığımız zaman şimdi sıfır maliyete düşüyor. Çok karlı bir şey olur bizim açımızdan. Şimdi hayvanlarımızı ot çıktığı için direkt otlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Muş Ovası'nın canlanmasıyla birlikte koyun ve kuzuların sesiyle coştuğunu vurgulayan Gül, " Baharın gelmesiyle birlikte Muş Ovası koyun ve kuzuların sesiyle şenlendi. Herkes hayvanını ovaya çıkardığı için büyük bir zevkle otlatıyoruz. Bu bizim için çok büyük bir sevinç kaynağı. Besicilik dededen babadan kalma meslektir. Onlardan sonra ben bu mesleği sürdürüyorum. Yaklaşık 25 yıldır hayvancılık sektöründe çalışıyorum. Sürekli üretiyoruz. Sürekli koyun otlatıyoruz. Geçim kaynağımızı büyük ölçüde besicilik yaparak sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi: 8 Nisan 2024, Pazartesi 14:25
Güncellenme Tarihi: 8 Nisan 2024, Pazartesi 14:25
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.