TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baharın gelişiyle tezhaglar renklendi: Karpuz, çilek, çağla

Muğla'da bahar aylarının gelmesiyle birlikte, pazar yerlerinde çağlalar, karpuzlar ve çilekler tezgahlarda yerini aldı. Datça bademleri, İran karpuzları ve lezzetli çilekler, tüketicilerin ilgisini çekiyor.

Menteşe ilçesindeki pazar yerinde, çağlalar, karpuzlar ve çilekler göz alıcı bir görüntü oluşturuyor. Bu meyveler, kendilerine özgü kokuları ve lezzetleriyle alıcıları cezbediyor. Pazarda esnaflık yapan ve tezgahını bu renkli ürünlerle süsleyen Orhan Kaçar, konuyla ilgili şunları söyledi: "Datça'dan taze ve yılın ilk ürünü olan çağlalarımızı kilosu 200 TL'den satıyoruz. Mis kokulu ve lezzetli çileklerimiz ise Fethiye'den geliyor. Çağlaları 2 haftadan beri satıyoruz. Marmaris Datça'da, çağlalar erken çıkıyor. Her yıl olduğu gibi, karpuzlarımızı da İran'dan getiriyoruz. Şu anda İran'da karpuz mevsimi tam gaz devam ediyor. Biz zaten kavun karpuz üreticisiyiz. Arazilerimiz Denizli Acıpayam'da bulunuyor. Karpuzun kilosu 50 TL, çileğin kilosu 100 TL ve çağlanın kilosu da 200 TL'den alıcı buluyor."

Muğla'daki pazar yerlerinde, baharın gelişiyle birlikte doğal ve lezzetli ürünlerin bolca bulunması, tüketicilerin ve pazar esnafının yüzünü güldürüyor.

Oluşturulma Tarihi: 16 Mart 2024, Cumartesi 14:24
Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2024, Cumartesi 14:24
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.