TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

41 derece havada 41 kere maşallah

Ülke genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar İzmir'de de yoğun olarak hissedilirken, gölgede 41 dereceye ulaşan havada ağır işlerde çalışanlar etkileniyor.

DÖNER_İLKSES

Ateş başında saatlerce çalışıp döner kesen ve ocakbaşında çalışanlar kavurucu sıcaklara rağmen işlerini sürdürüyor. Geçimlerini sağlamak için ateşin başında çalışmak zorunda olan ustalar, zor günler yaşıyor. Ustalar bir yandan zorlanarak işini yaparken, bir yandan da vantilatörle serinlemeye çalışıyor.

''ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ''

Sıcak havalardan dolayı yazın kimsenin döner başında olmak istemediğini bu yüzden de çalışacak döner ustası bulamadıklarını belirten esnaf Fırat İşbilen, "Döner başında sıcaklık 60 70 dereceyi buluyor ama işimizi severek yapmaya çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız. Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz ama pek fayda etmiyor tabi ki. Yazın bu işi kimse yapmak istemiyor, bu yüzden çalışacak bir döner ustası bulamıyoruz. Biz de ailecek bu işi yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

''TERLEYEREK KİLO VERİYORUZ''

Ocakbaşında çalışan kebap ustası Rüstem Temel ise, "Yazın ocakbaşında çalışmaktan terleyerek kilo veriyoruz. Kavurucu sıcaklardan dolayı ter içinde kalıyoruz, ocakbaşında bazen nefes alamıyoruz. Dışarı çıkıp bakıyoruz resmen asfalt kaynıyor. İçeri giriyoruz, burası da 60 - 65 derece. Allah yardımcımız olsun. Normalde dışarı sıcak havaya çıktığım zaman bile benim için serin oluyor. Boyuna su içiyoruz, içtiğimiz suyun haddi hesabı yok. Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz ama o da sıcak hava üflüyor. Zor şartlarda çalışıyoruz ama mecburuz" açıklamasında bulundu. İHA

Oluşturulma Tarihi: 15 Temmuz 2023, Cumartesi 11:47
Güncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.