TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Videoart.Ist Uluslararası Video Gösterimleri başlıyor!

Videoart.Ist Uluslararası Video Gösterimleri, 1-3 Ekim tarihleri arasında Tarihi Kemeraltı’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte video sanatı, deneysel kısa, müzik videosu, video şiir, animasyon ve video performans örneklerinin yanı sıra seçici kurul üyelerinin çalışmaları da izlenebilecek

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Videoart.Ist Uluslararası Video Gösterimleri başlıyor!

ÇAĞLA GENİŞ

Çeşitliliği ve özgünlüğü İzmir’in kent dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturan Videoart.Ist Uluslararası Video Seçkisi’nin 3. edisyonunun ilk gösterimi 1-3 Ekim tarihleri arasında Tarihi Kemeraltı’nda gerçekleştirilecek. Gösterimlerde jüri seçimiyle kabul edilen video sanatı, deneysel kısa, video dans, müzik videosu, video şiir, animasyon ve video performans örneklerinin yanı sıra, seçici kurul üyelerinin çalışmaları da izlenebilecek.

7 SANATÇININ ÇALIŞMALARI

Ayrıca küratörlüğünü Tahir Ün’ün yaptığı “Bellek” seçkisinde ise 7 sanatçının çalışmaları izleyiciyle buluşacak. Etkinlik hakkında bilgi veren Ün, “Sanatçı, sinemacı dostlarımız Devrim Taban ve Mehmet Ünal’ın destekleriyle 2016 yılında İzmir’in video etkinliği olarak çıktık ortaya. Efes Sokakta Video Gösterimleri adıyla aynı yılın Nisan ayında ilk gösterimimiz Selçuk Belediye Başkanlığı ve Kuşadası Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği iş birliğiyle Selçuk’ta kamusal alan olan Havuzlu Meydan’da bir duvar gösterisi olarak gerçekleşti. Etkinlik bu başlangıcın ardından Videoart.Ist Uluslararası Video Gösterimleri adı altında saygın bir göçebe etkinlik olarak yoluna devam etti. Çalışmalarını geniş izleyici kitlesiyle buluşturmak isteyen video sanatçılarının ve deneysel film yönetmenlerinin katılımlarıyla büyüyen program, sanatçı videolarının küratoryal seçkileriyle de zenginleşti. İzmir, Adana, Mersin, İstanbul, Uşak gibi birçok kentte Çukurova Uluslararası Sanat Günleri, EgeArt Uluslararası Sanat Günleri, Kanatlı Denizatı Uluslararası Film Festivali, Büyük Efes Sanat Günleri, Nazım Hikmet Sanat Günleri, Pera Müzesi Pera Film gibi etkinliklere de eklemlenerek izleyicilerle buluşmayı sürdürdü. Bu gösterimlere, video sanatına ilişkin seminer ve paneller de eşlik etti. İkinci versiyonundan sonra pandemi nedeniyle ara verilen bu mütevazı etkinlik, bu yıl sanat videosu, deneysel kısa, video dans, video şiir, video performans, animasyon ve müzik videosu gibi kategorilerle yine kaldığı yerden bağımsız bir göçebe gösterim programı olarak, seçkide yer bulan videolara sembolik de olsa, bir gösterim ücreti ödeyerek, yeni iş birlikleriyle yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.