TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de yapı durum tespiti için başvurular başladı

Kenti doğal afetlere karşı dirençli hale getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz yapı durum tespiti için başvuruları bugün almaya başladı. İzmir’de ilçeler ölçeğinde yapı envanteri çalışması yürüttüklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Binanın sağlamlığı için kimlik kartları çıkarıyoruz. Bayraklı’da 31 bin 146 yapı incelendi. Bornova’da çalışmalara başladık. Ekipler, 62 bin yapının incelenmesi için çalışmalara yoğun şekilde devam ediyor. Ancak bugünden İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini çıkarmak için ücretsiz destek olmaya başlıyoruz. Her İzmirli afetplani.izmir.bel.tr adresi üzerinden başvurarak depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden yararlanabilir” şeklinde konuştu.

“Hemşehrilerimiz binalarının mevcut durumunu öğrenebilecek”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Banu Dayangaç, ücretsiz yapılacak yapı durum tespiti uygulamasına kent genelindeki tüm ruhsatlı yapıların dahil olabileceğini belirterek, “Başvurular oy birliği ile alınan apartman yönetim kurulu kararı ile kabul edilecek. Bu çalışmada, binalar deprem güvenliği açısından değerlendirilecek. Yapının mevcut durumu, projesine uygun olup olmadığı incelenecek. Beton çekiç ve ultrason, röntgen cihazı gibi uygulamalar ile elde edilen sonuçlar analiz edilecek. Başvurulara göre, binanın yapısal durumu dikkate alınarak ön inceleme sırası belirlenecek” diye konuştu.

“İtibar etmeyin”
Banu Dayangaç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanıp apartmanlara girerek yapı denetime geldiklerini söyleyenlere itibar edilmemesi gerektiğini de belirterek, “Bu şekilde duyumlar alıyoruz. Daha incelemelerimiz başlamadı. Yurttaşlarımızın bu konuda dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Oluşturulma Tarihi: 1 Mart 2023, Çarşamba 14:30
Güncellenme Tarihi: 1 Mart 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.