TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Sertel’den, Başkan Sürekli’ye: “İnsan biraz olsun utanır”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘İzmir yerel hizmette küme düştü’ ifadelerine sert çıkan Milletvekili Sertel, “Hem bütün kötülükleri yapacaksınız hem de böylesine çirkin ithamlarda bulunacaksınız. İnsan hakikaten biraz olsun düşünür ve utanır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vekil Sertel’den, Başkan Sürekli’ye: “İnsan biraz olsun utanır”

BURCU YANAR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programına konuk oldu. Merkezi hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesine hizmet noktasında bütçe ayırmadığını vurgulayan Vekil Sertel, “İzmir 10 veriyor ama 1 dahi alamıyor. İzmir’i çok sevmiyorlar. Sevmedikleri için de cezalandırma yoluna gidiyorlar. Destek olmaları gerekirken, köstek oluyorlar” dedi.

Öte yandan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘İzmir yerel hizmette küme düştü’ açıklamalarına da sert çıkan Sertel, “Kedi ulaşamadığı ciğere ‘mundar’ der. Eğer küme düştüyse İzmir, bu beyefendilerin sayesinde küme düşüyor. Destek versinler, bir üst lige, süper lige çıkalım. Belediye başkanı parasız pulsuz maaş mı ödeyecek, hizmet mi üretecek? Hem bütün kötülükleri yapacaksınız hem de böylesine çirkin ithamlarda bulunacaksınız. İnsan hakikaten biraz olsun düşünür ve utanır” ifadelerini kullandı.

10 VERİYORLAR AMA 1 DAHİ ALAMIYORLAR

“Hiçbir yatırımda iktidarın eli yok” diyen Milletvekili Atila Sertel, “Oysa İzmirliler merkezi iktidara vergisini düzgün ödeyen ve o noktada inanılmaz bütçelere katkı koyan bir kent. 10 veriyor ama 1 dahi alamıyor. İzmir’i çok sevmiyorlar. Sevmedikleri için de cezalandırma yoluna gidiyorlar. Örneğin, Ankara’da Metro’yu Ulaştırma Bakanlığı yaparken, İzmir’de bir santimetre dahi Metro’ya katkıda bulunulmadı. Katkı koymadıkları gibi yapılan hizmeti de engelleyen bir kafa yapısı mevcut. Bu tutum, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını değil, sadece ve sadece İzmirlileri cezalandırır. Destek olmaları gerekirken, köstek oluyorlar… Belediyemizin eksiği, aksağı yok mudur? Vardır muhakkak, tartışılır. Fakat belediyelerimizin asıl başarılı olacağı dönem, iktidarın belediyeler ile birlikte baskıdan ziyade desteğe yönelik iş birliğidir. Siyasal iktidar ile birlikte yürüyeceğimize inanıyorum” bilgisini paylaştı.

HEM BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİ YAPACAKSINIZ…

Yerel seçimler sonrasındaki süreci değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, ‘İzmir yerel hizmette küme düştü. Yatırım, hizmet yok. İzmir’in 45 kayıp ayı var” ifadelerini de eleştiren Sertel, şunları kaydetti: “Kedi ulaşamadığı ciğere ‘mundar’ der. Bunlar İzmir’i yönetme hayaliyle belki bu açıklamaları yapıyorlar ama bu dil ile bu üslup ile asla başaramazlar. Çünkü eğer küme düştüyse İzmir, bu beyefendilerin sayesinde küme düşüyor. Destek versinler, bir üst lige, süper lige çıkalım… Destek vermiyorsunuz, belediye başkanının elini, ayağını bağlamaya çalışıyorsunuz, onun yaptığı hizmetleri sürekli karalıyorsunuz, görmezden geliyorsunuz, maddi olarak köstek oluyorsunuz, elinizde olan gücü, yetkiyi kötüye kullanıyorsunuz, seçim atmosferine girildi diye belediye başkanlarının İller Bankası’ndan gelen payını kesintiye uğratıyorsunuz, onların uzun yıllardır var olan SSK, prim borçlarını ana kaynaktan kesmeye başlıyorsunuz… Peki, belediye başkanı parasız pulsuz maaş mı ödeyecek, hizmet mi üretecek? Hem bütün kötülükleri yapacaksınız hem de böylesine çirkin ithamlarda bulunacaksınız. İnsan hakikaten biraz olsun düşünür ve utanır. Ben olsam böyle bir demeç vermeye utanırım. Bunlar çok kurnazlar. Bunlar, kendi siyasi iktidarlarının yaptıkları kötülükleri unutturmak için kaldırım taşının döşenmemesinden, asfaltın yamanmamasından bahsedip ‘cambaza bak’ diyenlerdir, böyle siyaset yapıyorlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.