TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil sayımızı artıracağımızı tüm toplum biliyor

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin İzmir’deki seçim çalışmalarına ilişkin İLKSES’e konuştu. Oy oranlarında iddialı çıkış yapan Aslanoğlu, anket çalışmaların gönderme yaparak “İkinci parti olduğumuz hiçbir ilçe yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 03:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vekil sayımızı artıracağımızı tüm toplum biliyor

TENZİLE AŞÇI/RÖPORTAJ

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi için partilerde hareketlilik artarak devam ederken saha çalışmalarında da gaza basıldı. Ana muhalefet partisi CHP, İzmir’de topyekun ve ‘eksiksiz’ seçim süreci için tüm örgütle mesai yaparken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin İzmir’deki seçim çalışmalarına ilişkin İLKSES’e konuştu. Sandıklarda ‘kusursuz güvenlik’ mesajı veren Aslanoğlu, ilçelerdeki oy oranları ve milletvekili sayısına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir öbek çalışmalarını devam ettiriyorsunuz. Buna Gece Vardiyası da eklendi. Çalışmalarda son durum nedir?

Biz göreve başladığımızda öbek çalışmamız yüzde 18 seviyesindeydi. 11 Şubat 2023 tarihinde yüzde 20’ydi, bugün yüzde 40’ları aştık. 11 Şubat’tan bugüne yaklaşık 300 bin haneyi ziyaret ettik. Önceki gün akşam itibariyle Türkiye ikincisiyiz. Kısa sürede birinci olan İstanbul’u da yakalamaya çalışıyoruz. Gece vardiyası yeni başlıyor. Timler kuruldu, yavaş yavaş aktif hale geliyoruz. Gece vardiyası da aktif olarak çalışacak ve seçim dönemi böyle geçecek.

TRAFOYA KEDİ GİRMESİNE DE HAZIRLIKLIYIZ

Sandık çalışmaları ne durumda? Sandık görevlileri belli mi? Olabilecek aksiliklere hazırlıklı mısınız?

CHP, bugüne kadar olan seçimlerden birçok sonuç çıkardı. Zaten çok öncesinden sandıklarda kimlerin görev alacağı belliydi. Bizim sandıklarla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Bütün sandıklarda görevlilerimiz, yedek görevlilerimiz belli. Ayrıca her okulda bilişim sorumluluklarımız var. Bu Cumartesi günü Ankara’da bilim sorumluluklarıyla yapılacak toplantıya da bilişimden sorumlu arkadaşımız Tevfik Bey katılacak. Seçim sonuçlarını anlık olarak akıllı telefonlarımız vasıtasıyla merkeze ileteceğiz. Trafoya kedi girmesi gibi şeylerle karşılaştığımız için parti genel merkezi bununla ilgili o kadar çok tedbir almış durumda ki… Kedi girse de internet yavaşlatılsa da bant daraltılsa da ne yapacağız hepsi çalışılmış ve bütün okullarda avukatlarımız oluşturuldu. Bu dönem zaten bu konuları baroyla çalışıyoruz. Bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz.

Geçtiğimiz hafta Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve yönetimi görevden alındı. Kritik bir seçim arifesinde Urla gibi Kayyımla yönetilen bir ilçede böyle bir değişiklik olması nasıl bir etki yaratır?

Maçın 75. dakikasındayız. Oyuncu değişikliği yapıyoruz. Yeni gelecek oyuncuların maça daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gelecek isim belli mi… Partinin yönetim kurulunun kararı, il yönetim kurulu kararını verince belli olacaktır.

YENİ LİSTE NASIL ŞEKİLLENECEK?

CHP’de milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi ve 193 isim İzmir’den aday adayı oldu. Bu sayı beklentinizin altında mı yoksa üstünde mi? Milletvekili listesinin nasıl şekilleneceğini düşünüyorsunuz? Kan değişimi olur mu yoksa büyük ölçüde mevcuttaki gibi mi devam eder?

Aday sayısı bence kamuoyunun iktidar beklentisini gösteriyor. Bizim 28 milletvekilimize karşılık neredeyse 10 katı kadar her bir pozisyon için aday adayımız var demektir. Geneline baktığımızda hemen hemen her meslek grubundan ve toplumun her kesiminden aday adaylarımız var. Bence karma bir liste olacaktır. Genel Merkezimiz toplumun tüm kesimini kapsayan bir liste yapacaktır. Bence yeni ve eski ayrımının yoğun yapılacağı bir liste değildir. Bunların hepsini kapsayan hem tecrübelerden faydalanan hem de yeni hareketten ve enerjiden faydalanan bir liste olmalıdır.

Bir dönem CHP için çok tartışılan ve eleştirilen ön seçim konusu AK Parti ve İYİ Parti’de temayül yoklaması yolu seçildi. Sizce CHP’de ön seçim yapılmalı mıydı?

Genel Merkez, bugünkü süreçte böyle uygun görmüş. Dolayısıyla tüm koşulları da değerlendirmiş, seçim sürecine ve tümüne bakıp öyle karar vermiştir. Verilen her karar güzel karardır doğru karardır. İttifak ortağı partiler kendi milletvekili listelerini istedikleri yöntemlerle yaparlar. Onların iç işleyişidir. Biz saygı duyarız.

MATEMATİKLE İLGİLİ BİR PROBLEM VAR

Oy oranları…Yaptırdığınız anketler ya da saha çalışmalarınızdan elinizde olan veriler nedir? Bütün partilerde vekil sayısı artırma iddiası oldu. CHP İzmir’de vekil sayısı artar mı azalır mı yoksa sabit mi kalır?

Diğer partilerin tümünün söylediği, milletvekili çıkartacaklarını düşündükleri sayıları topladığımızda İzmir’den çıkacak milletvekili sayısından fazlası oluyor. Matematikle ilgili bir problem var. Bizim zaten mevcutta bir vekil sayımız var. Mevutun üstüne çıkacağımızı da bütün toplum biliyor.

İzmir’de şu anda en zayıf olduğunu ilçe neresi?

Bütün ilçelerde ezici çoğunlukla iktidarız. Hepsinde birinci partiyiz. İkinci parti olduğumuz hiçbir ilçe yok.

İzmir’de ittifak partileriyle ortak listeyle seçime girilir mi? Eğer olursa bu, CHP’yi İzmir’de geriye çeker mi?

Ortak listeye ilişkin ne olacağını açıklama yetkisi genel merkezimizde. Eğer ortak liste olursa da bu yapılacak işlem partinin başarısı için yapılacaktır zaten. Geriye çeker mi… Partinin alacağı tüm kararlar, partiyi daha da yüceltecek kararlardır.

ONLARIN DA İTTİFAKLARININ DA İZMİR’DE KARŞILIĞI YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu seçimleri kazanamazsa kısa sürede seçimlerin yenileneceği görüşü de var. Sizce de seçimlerin yenilenme durumu olur mu?

Seçimleri kaybedeceği kesin. Açık ara farkla seçimi kaybedecekler. Gelecek iktidarın kısa ömürlü olasını beklemek daha doğmamış bir çocuğa ömür biçme işidir. Daha önceki edinimlerimiz nedeniyle korku duvarlarımız çok yüksek. Bu iktidar döneminde bizi birçok şeye alıştırdıkları için yine olacağını düşünüyoruz. Ben öyle düşünmüyorum. Bu iktidarın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve onlara umut vaat eden bir ittifak var. Bence uzun ömürlü bir ittifak olacak.

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını nasıl yorumluyorsunuz? İzmir’de nasıl etki yarattı?

İzmir özelinde bahsi geçen partilerin bir karşılığı yok. O nedenle yaptıkları ittifakların da bir karşılığı yok. Ama genele yaydığınızda iktidarın politik duruşuyla ilgili kimlerin yanında kimlerin karşısında durduğunu anlatıyor. HÜDAPAR’la nerede durduğunu, Hizbullah’la kendilerini yan yana getirdiklerini gördük. Bu ittifakla da kadın haklarıyla ilgili nerede durduklarını gösterdiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.