TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Dağ, "İzmirlilere sözümüzdür" dedi, projelerini açıkladı

İzmir'de yapacakları projelerden bahseden Dağ, "5 yıllık süreçte bu çalışmaları hayata geçireceğiz, bunlar bizim İzmirliye açık ve net sözlerimizdir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 09:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vekil Dağ, "İzmirlilere sözümüzdür" dedi, projelerini açıkladı

KEMAL ÖZKURT

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti  Gençlik Kolları Başkanı İzmir milletvekili adayı Eyüp Kadir İnan, bu gün düzenlenen toplantıda basın mensuplarının karşısına geçti. AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, Hamza Dağ ve Eyüp Kadir İnan'ın yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili de katılım gösterdi. Hamza Dağ, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan önce önümüzdeki 5 yılda İzmir'de gerçekleştirmek istedikleri projeleri açıkladı. 

2-272

"İZMİRLİLERE AÇIK VE NET SÖZLERİMİZDİR"
21 yıldır Türkiye'ye ve İzmir'e bir çok hizmet kazandırdıklarını ve bunların tüm hızıyla devam edeceğinden bahseden  Hamza Dağ, "Bazı yeni başlayacak olan, bazısı yeni başlayacak olan süreçte görünür net pozisyonda olan düşüncelerimizi İzmir kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 5 yıllık süreçte bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Bizim İzmirliye açık ve net sözlerimizdir" diyerek projeleri açıkladı. 

İşte Vekil Dağ'ın açıkladığı projeler:  

İLK PROJE: YÜKSEK HIZLI TREN
"İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren projemiz var. 2025 yılında bitirip hizmete sunmayı düşünüyoruz. 13 milyon 300 bin yolcu kapasiteli 90 milyon yük taşıma kapasitesine sahip olan 2 buçuk milyar avroya mal olan bir projedir. İhalesi yapıldı. 2025 yılında hizmete girecek. Şu anda 14 saat süren demir yolu YHT sayesinde 4 saate inecek. 

ÇEVRE YOLU
Son günlerde malumunuz trafik sorunu iyice arttı. Bu konuda da bizim diğer projemiz ikinci çevre yolu. İkinci çevre yolunun da projesi büyük oranda bitti. 6 milyar liraya mal olacak şekilde 2025 yılında bunu da etap etap hizmete almayı düşünüyoruz. Nasıl İZBAN'da İzmir trafiğini düzeltmek bize nasip olduysa, yine İzmir trafiğini düzeltmek bize nasip olacak. 

ÇANDARLI LİMANI TEMİZ ENERJİ PROJESİ
Çandarlı limanı ve temiz enerji endüstri projesi. Çandarlı limanı projesi uzun zamandır devam eden bir proje, bitireli uzun bir zaman oldu. Üst yapıyla ilgili yap işlet devret modeliyle bunu hayata geçirme düşüncemiz var. Burda pandemi öncesi çok sayıda firma ile görüşmeler oldu ama pandemi olunca bunlar kesildi. Pandemiden sonra tekrardan talep olduğunu gördük. Burayı top yekün projelendirme imkanı olacak. Projelendirirsek açıkcası buranın verimli olması mümkün. Çandarlı limanı temiz enerji endüstri bölgesi. Yani YES'lerin HES'lerin üretimlerinin yapılacağı bir alan. Zaten o konuda İzmir son 7-8 yıldır inanılmaz ivme kazanmış halde. Yılda 1 milyar dolar burada ihracat yapıyor. Çandarlı Limanı projesiyle bu rakamı 5 milyar dolara kadar çıkarmayı düşünüyoruz. 

KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ PROJESİ
Kemalpaşa lojistik merkezi projesi var. Alt yapısı bitti ve önümüzdeki dönemde merkezi daha aktif hala getireceğiz. Tır gümrüğü isteği var, mesafe kat ettik. İlk etapta tır gümrüğü isteği var. Şehrimizde valiliğin ve odaların olduğu 5 kurumun olduğu bir şirketle lojistik merkezi alma düşüncemiz. 

İZMİR STADLARI
Şehrimizin önemli gündemlerinden biri de stadyum. Göztepe ve Alsancak Statlarını hizmete sunduk. Karşıyaka Stadı'nın beklenti içinde olduğunu biliyoruz. Fakat Büyükşehir Belediyesi 2019'da kişi olarak değişim gösterince biz bunu yaparız dediler. Anladığımız kadarıyla şu ana kadar bir adım atılmadı. 100 dönümlük millet bahçesi için ayrılmış alanı hem park yapılsın, hem de Karşıyaka Spor Kulübü'nün antrenman sahası olarak kullansın diye tahsisini gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacak gücü yok sanırım bize nasip olacak. 

İZMİR BİLİŞİM VADİSİ PROJESİ
İzmir Bilişim Vadisi projesi, uzun süredir takipçisi olduğumuz proje. Teknokent olarak başladı. Şehirdeki birçok odalar da bu işin içinde olacak şekilde başladı. Belli bir mesafe kat etmeyince sanayi bakanımız bunu İzmir Bilim Vadisi Ayağı olarak planladı. Önümüzdeki dönem 2. ve 3. etabı olarak gerçekleştireceğiz. İzmir'i biz çok önemsiyoruz. İzmir'in ev sahipliği yapacağı kişilerde önemli bir merkez olacağını düşünüyorum. Teknoloji ve bilişim anlamında İzmir'in önemli bir merkez olacağını biliyoruz. İzmir'in ekonomisinin, insan kaynakları yönünde önemli olduğunu düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası araştırmacıya ev sahipliği yapacaktır. Bu projelerin İzmir özelinde ekonomi yönünde çok önemli bir proje olduğunu düşnüyorum. 

YENİLİKÇİ ENDÜSTRİLER MERKEZİ
Yenilikçi Endüstriler Merkezi, Alsancak'ta tarihi elektrik fabrikası ve onun etrafı... Orayı endüstri yenilikçi, bilişim alanında teknolojik üssü halinde hayata geçireceğiz. Bunda da belli bir aşama kaydettik. 2023-2024'de hayata geçtiğini göreceğiz.

İZMİR TURİZM PROJESİ
İzmir Liman, Pasaport, Konak Pier şehir merkezi ve turizmi canlandırma projesi, bunu malumunuz olduğu üzere, Aziz Bey'in belediye başkanlığı döneminde ortaya koymuştuk. Sonrasında trafik yoğunlaşır diye tepkiler geldi. Şimdi buradaki limanın yeniden projelendirilmesi, sorasında şehre bunun sunulması. İzmir Limanı ve etrafını daha turiste dönük olarak planlayalım, durumu ortada. Bunu da İzmir kamuoyu ile paylaştıktan sonra hayata geçirme durumu olacak.
İzmir Çeşme Turizm Projemiz, İzmir Çaka Bey Denizcilik Üniversitesini açmayı planlıyoruz. Gençlik ve kütüphane projelerimiz de olacak.

BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ
Bayraklı Şehir Hastanesi bir ay sonra hasta kabulüne başlayacak. Genelde kış aylarında yoğun bakım sıkıntı yaşıyoruz ama şehir hastanesi ile böyle bir sorun olmayacak. Tekel Fabrikasını çok da efektif bir şekilde kullanıp Kültür Sanat Fabrikası olarak kullanacağız. Kadın girişimcilerimize desteklerimiz devam edecek. Doğal gaz konusunda çok ciddi mesafe kat ettik. İmarsız yapılarla ilgili yaşadığımız yasal problem vardı bunu aştık. İzin verilen yerlerde İzmir'de her haneye doğal gazı getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde talep eden her haneye temin edeceğiz.

İzmir’in ülkemizin yükselen değeri olduğunu ve hak ettiği değere kavuşturacaklarını söyleyen Dağ, “İzmir her açıdan ülkemizin yükselen değeri. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte kronik sorunları çözülmüş ve geleceğe daha güveli bakan İzmir’i istikrar ve kararlılıkla inşa etmeyi sürdüreceğiz. 21 yıldır ortaya koyduğumuz icraatlarla insanların hayatını kolaylaştıracağız ve şehrimizi büyütmeye devam edeceğiz. Şehrimize birer makam koltuğu gözüyle baktıklarını görüyoruz. Hayat geçireceğimiz nice projelerle kaybolan bu yılları da telafi edecek. İzmir’in de daha çok hak ettiği kıymeti görmesini sağlayacağız. 14 Mayıs sabahı milletimiz yetkiyi bize vererek biz de şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.