TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Var Olma, Yok Olma Kararını mı Veriyoruz?

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2023 03:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 03:45
Var Olma, Yok Olma Kararını mı Veriyoruz?

“Var olmak mı, yok olmak mı, bütün sorun bu!
Düşüncemizin katlanması mı güzel,
Zalım kaderin yumruklarına, oklarına,
Yoksa diretip bela denizlerine karşı,
Dur, yeter! demesi mi?”
William Shakespeare (Hamlet)
***
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci tura kalmasının ardından, maç kaldığı yerden tüm eşitsiz, tek taraflı koşullara rağmen yeniden başlıyor. Her iki aday da yeniden yarışacaklar. Bunun adı aslında adı konulmamış bir referandumdur. Halk mutlaka bir karara varmalıdır. AK Parti’nin ve Erdoğan’ın yirmi yıldan fazla sürdürdüğü mutlak iktidarına ya tamam diyecektir. Böylece bugün sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntılara ve sorunlara çözümü çözümsüzlükte, hatta çözümsüzlüğün çözümünde arayan bir yönetime olur verecektir. Ya da ekonomik anlamda belirgin olmak üzere dünyanın ve Türkiye’nin alanlarında yetkin uzman kişilerin olduğu demokratik bir yönetimi mi tercih edecektir.
***
İktidar kanadının özellikle son beş yıl içerisinde bilinçli ve amaçlı gerçekleştirdiği yanlışlar sonunda, Türkiye’nin her alanda, özellikle piyasalarda gerilemesi ilerleyen zamanlarda yaşanacak sorun ve sıkıntıların şimdiden habercisi niteliğindedir. Sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve siyasal anlamda olası bir yönetim değişmezliği çok zor dönemlerin habercisi gibi durmaktadır. Kimi siyasi partilerin kadın, eğitim ve çocuk politikaları üzerindeki tutum ve davranışları birbirinden farklı ve içerisinden çıkılmaz bir tabloyla bizleri karşı karşıya bırakabilir dersek abartmış olmayacağız.
***
Sıcak siyaset içerisinde sertleşen dilin, montaj videolarına da sıçradığını görebiliyoruz. Özellikle Kemal Bey’in seçim kampanyasında yürüttüğü “Haydi Türkiye” propagandasında montaj videoları savunacak duruma düşülmesi dahi, siyasetin ne kadar kirletilmiş dilini gözler önüne sermektedir. Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nı desteklemesi konusuna bakılacak olursa, kiminin şaşırdığını, kiminin beklenen bir durum dediğini işitiyoruz. 
***
Oğan’ın bugün almış olduğu oy oranı kendi oyu olmayıp, bizatihi iktidara oy vermeyen MHP seçmeni olduğunu görebiliriz. Oğan bu oy oranını destekleyeceği adaya taşıyabileceğini sanıyorsa şimdiden yanıldığını söyleyebiliriz. Bu seçmen grubu ya sandığa gitmeyecek ya da giderse de Kılıçdaroğlu’ndan yana tercihini kullanacaktır. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdaki seçim kampanyasında ulusalcı tanımları kullanmasının etkisi bence yadsınamaz. Sonuç olarak var olma yok olma çelişkisinde halkımızın içgüdüsünün yani var olmanın galip geleceğini bekliyoruz. Umarım yanılmayız!..
***
Hadi arkadaşlar ülkemize kara duman kaplamasın. 
Kara haber gelmesin!..
Sözlerimi Ali Ekber Çiçek Ustamızın güzel bir Erzincan türküsü ile bitireyim. 
Şu yüce dağları duman kaplamış,
Yine mi gurbetten kara haber var,
Seher vakti burda kimler ağlamış,
Çimenler üstünde gözyaşları var…
Sevgilerimle…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.