TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'da çığ minibüsü sürükledi! Çok sayıda yaralı var

Van-Hakkari karayoluna düşen çığın sürüklediği minibüs şarampole yuvarlandı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 23:35
Kaynak: İHA
Van'da çığ minibüsü sürükledi! Çok sayıda yaralı var

Van-Hakkari karayoluna düşen çığın sürüklediği yolcu minibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu kaza meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van’ın Başkale ilçesinde minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını açıkladı.   

1 ÖLÜ, 12 YARALI

AFAD, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, 112 Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

''JANDARMA EKİPLERİMİZ DCERHAL SEVK EDİLMİŞTİR''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen çığ düşmesi sonucunda 12 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.   

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl AFAD'dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.