TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kar yağışı Van'ı esir aldı

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 429 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 09:29
Kaynak: İHA
Kar yağışı Van'ı esir aldı

Van şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, gece boyunca kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kar yağışının etkisiyle Başkale'de 48, Çaldıran'da 41, Çatak'ta 32, Erciş'te 90, Gevaş'ta 40, Gürpınar'da 109, Muradiye'de 32, Tuşba'da 35 ve Bahçesaray'da 1 olmak üzere toplamda 429 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanmış durumda. Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapanan yolları açmak için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Van'daki kar yağışı, uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Planlanan uçak seferleri, olumsuz hava şartları sebebiyle Ankara ve Antalya istikametlerinde rötarlı olarak gerçekleşti.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelinde hava durumunun çok bulutlu ve kapalı olacağını, aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışlarının beklenildiğini açıkladı. Özellikle akşam saatlerine kadar Hakkari ili, Bitlis ilinin doğusu ile Van'ın kuzey ve güney kesimlerinde kuvvetli kar yağışları öngörüldüğü belirtilirken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer pus ve sis olabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Vatandaşlar ise son zamanlarda yağışların çok az olduğunu belirterek, yazın kuraklığın yaşanmaması için kar yağışının zirai açıdan önemli olduğunu ifade etti. Vatandaş ayrıca, yağışların suyu çekilen Van Gölü'ne de iyi olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.