TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Köşger: ''İzmir'in kongreler kenti olmasında önemli bir adım''

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, SevMedya yöneticileri ile bir araya geldi. Köşger, İzmir İktisat Kongresi'ni her yıl yapacaklarını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 06:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vali Köşger: ''İzmir'in kongreler kenti olmasında önemli bir adım''

Köşger “Cumhuriyetin ilanından önce 17 Şubat 1923'te Kemeraltı Çarşısı sınırlarında incir deposu olarak kullanılan Guiffray Hanı'nda toplanan İzmir İktisat Kongresi, "Misak-ı İktisadi" başlığı altında milli bir ekonominin inşası için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğine yönelik önemli kararlara sahne olmuştu.Ancak ilk toplantıya ev sahipliği yapan bina, 1979 yılında yıktırıldı. İzmir Valiliği olarak İktisat Kongresi'ni 100. yılında yeniden düzenlemek üzere projeyi hazırladık. Otopark olan alanı satın aldık ve hızla fotoğraflardan aslına uygun şekilde inşa ettik. Zemin alanı 2 bin 666 metrekare, toplamda 7 bin metrekare inşaat alanına sahip iki katlı bina, Anadolu ve Trakya olarak adlandırılan iki bölümden oluşuyor. İzmir İktisat Kongresi, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 29-30 Nisan'da "Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla toplandı. Bu yapı İzmir’in kongreler kenti olması yönünde önemli bir adım oldu.” dedi.

İzmir Valisi bu konuda işlerinin bitmediğini  ,kongre binasının Anadolu bölümünün tamamlandığını ,Trakya bölümünde çalışmaların devam ettğini bildirdi. Köşger Trakya bölümünde çeşitli oturumların yapılabileceği irili ufaklı toplantı salonlarının yanısıra Davos benzeri etkinlikler için de yuvarlak masalı salon olduğunu belirtti.

Köşger” İzmir İktisat Kongresi’ni çeşitli başlıklar altında her yıl yapmayı sürdüreceğiz. Türki Cumhuriyetler ve Ekonomi, Balkan Ülkeleri ve Ekonomi gibi. Ayrıca tarihi kalıntıların da korunacağı komşu alana yine kongre binası ile uyumlu bir de kongre oteli yapılacak. Yerel Yönetimlerin İktisat Kongresi toplaması değil düzenleyeceğimiz uluslararası ses getirecek etkinliklere katkı koyması daha akılcı olacaktır”dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Konağı’nın restorasyon çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.