TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Köşger duyurdu: İzmir'de 5 bin depremzedeye barınma imkanı

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin hemen ardından bölge halkı felaket bölgesinden ayrılmaya başlarken, İzmir’e gelen 40 bin dolayında depremzededen 5 bini valilik koordinasyonunda kamu misafirhanelerine, otellere ve yurtlara yerleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vali Köşger duyurdu: İzmir'de 5 bin depremzedeye barınma imkanı

Daha önce 4 bin depremzede için gerekli hazırlığı yaptıklarını açıklayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tüm imkânları zorlayarak fazladan bin kişilik kontenjan daha oluşturulduğunu söyledi.

İZMİR'E YOĞUN GÖÇ VAR

Depremin şiddetli yıkıma sebep olduğu 10 ilden İzmir’e yoğun bir göç olduğunu aktaran Vali Köşger, “Kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonu sağlayarak ilk etapta 4 bin depremzede vatandaşımızı, planladığımız kamu misafirhanelerine, otellere ve öğrenci yurtlarına yerleştirme yoluna gittik. Yoğun talep dolayısıyla kısa sürede bu kontenjan doldu. Tüm olanakları seferber ederek fazladan bin kişilik daha yer koordine edildi. Bugün itibarıyla otogar ve havalimanını kullananlar ile özel araçlarıyla gelenlerden oluşan 40 bin dolayında depremzedenin ilimize ulaştığını biliyoruz. Bunların 5 bini, bahsettiğim şekilde yerleştirmesi yapılanlardır. Kalan kısmı ise akraba, hemşehri veya tanıdıklarının yanına gelenlerden oluşmaktadır. Yaşanan elim felaket nedeniyle evlerini şehirlerini terk etmek zorunda kalan depremzede vatandaşlarımız için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz.” dedi. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.