TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzundere İzmir’in üvey evladı mı?

Askıya alınan Uzundere kentsel dönüşüm planlarına karşın Yeşildere bölgesinin ve Gaziemir Aktepe Mahallesinin gündeme alınmasını eleştiren Sözcü Uslu, “Üvey evlat muamelesi yapanlara sandıkta kim olduğumuzu göstereceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 13:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uzundere İzmir’in üvey evladı mı?

SEVAL ASLAN

Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programının konuğu Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu oldu. Karabağlar’a bağlı Uzundere ile Yurtoğlu mahallelerindeki kentsel dönüşüm sorununu gündemine alan Uslu, 11 yıldır kentsel dönüşüm beklediklerini vurguladı. Verilen sözlerin askıda kaldığını söyleyen Sözcü Uslu, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a programımız aracılığıyla bir kez daha seslendi: “Uzundere’nin bitirilemeyen, kangren olan bu dönüşümü için lütfen yetkiniz dahilinde konuya el atın” dedi. Öte yandan, askıya alınan Uzundere planlarına karşın EXPO 2026 projesi kapsamında Yeşildere bölgesinin ve Gaziemir Aktepe Mahallesinin gündeme alınmasını da eleştiren Uslu, “Uzundere’ye üvey evlat muamelesi yapanlara, 5-6 ay sonraki seçimde, sandıkta kim olduğumuzu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.,

1 YIL DAHA BEKLEMEYİ GÖZE ALDIK

Uzundere’de, CHP’li yerel yönetimin Türkiye’ye örnek olacak İzmir’in en büyük kentsel dönüşümünü yapacaklarını ilan ettiğini kaydeden Uslu, “Bu dönüşümün 10 yıldır yapılması için çaba gösteren, sesini duyurmaya çalışan İzmirliler olarak çok zorlu mücadele verdik. Büyük çabalar sarf ettikten sonra önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 744 konut ve 73 iş yerini yapıp komşularımıza teslim etti. Devamı gelsin diye bütün uğraşlarımız bu süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahallemize gelerek, dönüşüm alanında milyonluk spor kompleksi temelini attığı güne kadar sonuçsuz kaldı. Mahalle sakinleri olarak kendisine sesimizi duyurduk ancak o gün bize devletin yapması yönünde bir ifadesi oldu. Bu konuda çok net olduklarını da belirtti. O gün Kılıçdaroğlu’nun yanındaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise ‘Her şeye rağmen biz sizin yanınızdayız. Biz yapacağız’ dedi. 10 yıldır burada dönüşüm bekleyen bizler, bu kadar bekledikten sonra 1 yıl daha beklemeyi göze aldık” diye konuştu.

YAŞADIĞIMIZ KORKU VE EZİYET NEDİR?

“Uzundere’nin bitirilemeyen, kangren olan bu dönüşümü için lütfen yetkiniz dahilinde konuya el atın” çağrısında bulunan Eray Uslu, “Bizleri burada daha fazla mağdur etmeyin. İzmir’de hem iktidar hem ana muhalefet partisi, her gün basın açıklamaları yaparak, kentsel dönüşümü gündemlerine almalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümün iyi gittiğini ve de yapıldığını söylüyor. Uzundere’de bizim yaşadığımız korku ve eziyet nedir? Her depremde can korkusu yaşadığımızı daha kaç kere söyleyelim? Yetkililere sesleniyoruz; Uzundere’ye gelsinler. 11 yıldır onlara göre devam eden ama bir türlü bitmeyen dönüşüme yerinde baksınlar. Uzundere’de kentsel dönüşüm bekleyenler olarak ‘Artık sesimizi duyun ve yaşadığımız sıkıntıya çare olun’ diyoruz. Bizleri her deprem sonrası siyaset malzemesi yapmayın. Eğer bir şey yapacaksanız, burada bir türlü bitmeyen dönüşümü tamamlayın” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YANIT

15 Kasım’da Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu ve Uzundere ile Yurtoğlu mahalleleri sakinleri tarafından yapılan basın açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “İzmir’in kentsel dönüşümü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZBETON’u projelerde görevlendirmesiyle hız kazanmıştır. Bu kapsamda proje ihalelerine giren İZBETON, Karşıyaka Örnekköy 3. ve 4. Etap, Gaziemir Aktepe/Emrez 1. Etap ve Karabağlar Uzundere 3. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanlarında hızla çalışmaya başlamıştır. Uzundere 3. Etap’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasındaki protokolünün ardından inşaat sürecine geçilmiştir. İZBETON sorumluluğunda, 3 ilçede 4 kentsel dönüşüm etabında çalışmalar eş zamanlı devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 3 bin bağımsız bölüm inşa ediliyor” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.