TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak'ta haftasonu hava durumu nasıl olacak? 19-20 Ağustos

Uşak'ta hafta sonu hava nasıl olacak? Uşak'ta hava sıcaklıkları kaç derece? Uşak'ta hafta sonu hava durumu

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Uşak'ta haftasonu hava durumu nasıl olacak? 19-20 Ağustos

Uşak'ta hava durumu nasıl olacak? Uşak'ın anlık hava durumu nasıl? Uşak'ta haftasonu hava nasıl olacak? Uzmanlar ne uyarılarda bulundu?

İşte Uşak'ta hafta sonu hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; Uşak'ta hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sıcak bir hava hakim olacak. Cumartesi gününe baktığımızda en yüksek sıcaklık 39 derece, en düşük sıcaklık ise 22 derece olacak. Cumartesi günü nem oranında en düşük değer 20, en yüksek değer 68 olacak. Pazar günü ise sıcaklıkların bir nevze de olsa düşeceği ve en yüksek sıcaklık değerlerinde düşüş olacağı tahmin edilerek, en yüksek sıcaklık 38 derece, gün içindeki en düşük sıcaklık ise 19 derece olacak. Pazar günü için nem oranına baktığımızda en yüksek nem oranı 76, en düşük nem oranı ise 20 olacak. Yapılan hava tahminleri sonucunda vatandaşların açık havaya çıkarken daha dikkatli olmaları ve özellikle güneş kremi kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

uşak_ilkses-6

UZMANLARDAN SICAK HAVA UYARISI

Uşak'ta yaz aylarının etkisi sürerken uzmanlar, sıcak havalarda dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Özellikle kronik hastalığı olanların ve yaşlıların sıcak havada kendini koruması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, güneşin tepede olduğu öğlen saatleri başta olmak üzere gün içerisinde gerekmedikçe dışarıya çıkılmaması gerektiğinin, çıkılacaksa da mutlaka su taşınması gerektiğinin altını çiziyor. Güneş kremi, şapka ya da şemsiye de güneşten korunmak için tercih edilmeli, dışarı çıkmak zorunda kalındığında belirli aralıklarla dinlenilmelidir.

DOĞAL AFET SAYILMALI MI?

Sıcaklıklar, doğal afet olarak sayılmalı mı? Termometreler belli bir rakamı geçince doğal afet denilmeli mi? 

Sıcaklıkların normalin üstünde olmasının iklim krizinden kaynaklandığını belirten uzmanlar, kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlıların yanı sıra çocuklar ve açık hava da çalışan işçiler konusunda da uyarılarda bulundu. Sıcak havaların çok sayıda bireyi sağlık açısından olumsuz etkileyebileceği ihtimali üzerine “normalin üstünde sıcaklık”ın sel ve taşkın gibi bir doğal afet olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği de son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor.

                            BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Muğla'da haftasonu hava nasıl olacak? 19-20 Ağustos 2023

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.