TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Unutma” belgeseli İzmir’de seyirciyle buluştu

Çekimleri bu sene İzmir’de yapılan “Unutma!” belgeselinin ilk gösterimleri İzmir'de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Unutma” belgeseli İzmir’de seyirciyle buluştu

Çekimleri bu yıl İzmir’de yapılan “Unutma!” belgeselinin ilk gösterimleri gerçekleştirildi. 17 yazar ve şairin tanıklıklarıyla, yaşamlarından izlerle Türkiye’deki siyasal baskıları görünür kılan belgesel, Mayıs ayında Konak Belediyesi Sanathane Kültür Merkezi, Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi’nden sonra Bornova Belediyesi Nikâh Salonu’nda seyirciyle buluştu.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilcisi Özer Akdemir’in yönettiği, Neval Savak’ın projelendirip senaryosunu yazdığı “Unutma!” belgeselinin kurgusunu İnanç Türkmenoğlu, müziklerini Murat Mengirkaon yaptı.

Türkiye Yazarlar Sendikası

Belgeselde ağırlıklı olarak 12 Eylül 1981 darbesi döneminden tanıklıklar yer almakla birlikte, 1950’lerin baskı ortamından 1971 darbesine; aydın cinayetleri, faili meçhuller ve Sivas Katliamı’yla belleklere kazınan 1990’lı yıllardan bugünlere uzanan süreçten izler var.

29 Mayıs’ta Bornova’da yapılan gösterimin ardından belgeseli projelendiren Neval Savak, yönetmen Özer Akdemir ile tanıklardan M. Mahzun Doğan, Aydın Şimşek ve Dizdar Karaduman seyircilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirerek soruları yanıtladılar.

Tanıklıklarını anlatan TYS üyesi yazar ve şairler şunlar:

Adnan Özyalçıner, Hidayet Karakuş, Aydın Şimşek, Mehmet Sadık Kırımlı, Yıldız İlhan, Bilsen Başaran, Dizdar Karaduman, Eren Aysan, M. Mahzun Doğan, Namık Kuyumcu, Özgür Zeybek, Tuğrul Keskin, Ümit Yaşar Işıkhan, Yaşar Aksoy, Yusuf Alper, Zübeyde Seven Turan, Aydemir Çimen. HABER MERKEZİ

unutma

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.