TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Batman Sempozyumu Batman Üniversitesi Ev Sahipliğinde Başlıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesinin ardından birçok önemli çalışmaya ev sahipliği yapılan üniversitemizde, Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor. 28-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenecek sempozyumda, Batman şehri beşeri, kültürel, sanatsal, sosyal, dini, tarihi, coğrafi, edebi konular başta olmak üzere daha birçok konu başlığıyla ele alınacak. 4 ayrı salonda gerçekleşecek olan sempozyumda 60'a yakın bildiri sunulacak

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uluslararası Batman Sempozyumu Batman Üniversitesi Ev Sahipliğinde Başlıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesinin ardından birçok önemli çalışmaya ev sahipliği yapılan üniversitemizde, Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor. 28-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenecek sempozyumda, Batman şehri beşeri, kültürel, sanatsal, sosyal, dini, tarihi, coğrafi, edebi konular başta olmak üzere daha birçok konu başlığıyla ele alınacak. 4 ayrı salonda gerçekleşecek olan sempozyumda 60'a yakın bildiri sunulacak.

Rektör Demir: “Bir Üniversitenin Kabuğuna Çekilerek Şehirden İzole Olması Hem Üniversitenin Hem de Şehrin Aleyhine Olmaktadır”

Uluslararası Batman Sempozyumunun, Batman’a önemli katkılarının olacağını dile getiren Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite şehir bütünleşmesinin sağlanmasını, iki tarafın birbirlerini besleyerek geliştirmelerini istediklerini kaydetti. Bir üniversitenin kabuğuna çekilerek şehirden izole olmasının hem üniversitenin hem de şehrin aleyhine olacağını vurgulayan Rektör Demir, yaptıkları her projenin Batman şehrine ve halkına da olumlu etkide bulunmasını arzuladıklarını söyledi.

Rektör Demir: “Üniversitemiz, Ülkemizin Her Türlü Kalkınma ve İlerleme Çabasına Sahada Aktif Olarak Katkı Sunma Arzusundadır”

Batman Üniversitesinin bilimsel bir kuruluş olmanın gereği olarak bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik desteğini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Demir, üniversitemizin bu doğrultudaki felsefesinin, üretilen bilginin teoride kalmasına müsaade etmeden, ülkemizin dört bir yanında kullanılmak üzere ihtiyaç duyan herkese ulaştırmak olduğunu vurguladı. Batman Üniversitesinin, ülkemizin her türlü kalkınma ve ilerleme çabasına sahada aktif olarak katkı sunma arzusunda olduğunu belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesinde son 20 ayda onlarca kongre, panel, çalıştay, konferans düzenlenerek bilimsel faaliyetlere önemli katkılar sunulduğunu dile getirdi.

Rektör Demir: “Sempozyuma Kabul Edilen Çalışmalar, Kitap Olarak Yayımlanacak”

Batman Üniversitesince yapılan yayınların, etki bağlamında dünya ortalamasını yakaladığını ve uluslararası akademik indekslerce bu durumun tescillendiğini kaydeden Rektör Demir, üniversitenin farklı akademik birimlerinin, Batman ve çevresinde yapılan araştırmaların yanında ülkemizin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan bilimsel faaliyet ve çalışmalara da ayrıca destek olduklarını sözlerine ekledi. Uluslararası Batman Sempozyumu’na 60’a yakın bildirinin kabul edildiğini belirten Rektör Demir, Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını ele alan çalışmaların, sempozyumun ardından hakem süreçlerinin tamamlanmasıyla kitap olarak yayımlanacağı bilgisini paylaştı.

Rektör Demir: “Batman Şehri İçin Önemli Projeler Tasarlıyoruz ve Bu Projeleri Adım Adım Hayata Geçiriyoruz”

Uluslararası Batman Sempozyumunda sunulacak bildirilerin Batman şehrinin geçmişine, bugününe ve geleceğine akademik ve bilimsel bir bakış sağlayacağının altını çizen Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak Batman şehri için önemli projeler tasarladıklarını ve bu projelerin adım adım hayata geçirileceğini belirtti. Rektör Demir, sempozyuma bildirileriyle katkı sunacak katılımcılara ve sempozyumun her aşamasında emek veren üniversitenin akademik ve idari personeline teşekkür etti. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.