TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusal kan stoklarında yeniden yükselme

“Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür” duyurusunda bulunan Kızılay, 1 hafta içerisinde kan stoklarının arttığını belirterek kamuoyuna yeni bir açıklama daha yaptı

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ulusal kan stoklarında  yeniden yükselme

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

6 Nisan'da sosyal medya hesabından ‘Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz’ paylaşımı yapan Kızılay, sosyal medya hesapları üzerinden yeni bir açıklama yaparak ulusal kan stoklarının yeniden yükselme eğilimine döndüğünü kaydetti.

Kızılay tarafından yapılan açıklamada öncelikle şunlara yer verildi: “Deprem bölgesindeki kan bağış personeli 'afetzede' konuma gelen Kızılay, kan bağış merkezlerinden bazılarını da kaybetti. Bu kayıplar üzerine, deprem bölgesi, diğer illerde toplanan kanlarla takviye edildi. Depremin ilk gününden bugüne kadar afet bölgesindeki hastanelere 124 bin 467 ünite kan bileşeni gönderildi.”

STOKLAR YENİDEN YÜKSELDİ

1 hafta içerisinde kan stoklarında yaşanan gelişmeyi de aktaran Kızılay, “Ramazan ayına yönelik çalışma saatlerini revize eden Kızılay, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların iftar sonrası mobilizasyonunun azalmasıyla birlikte önemli bir stok sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bağışçılar, son bir hafta içinde Türkiye'deki tüm hastanelerin kullandığı kan miktarının üzerinde bağışlar yaparak, ulusal kan stoklarının yeniden yükselme eğilimine dönmesini sağladı” dedi.

İHTİYAÇ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kan ve kan bileşeni ihtiyaçlarının karşılanması hususunda tüm önlemler alınsa da özellikle ramazan ayı, uzun tatil dönemleri, ağır hava şartları gibi birtakım nedenlerle stok seviyelerinde düşüşler yaşandığını belirten Kızılay, hastanelerin kan ihtiyacının her şeye rağmen artarak devam ettiğini söyleyerek www.kanser.org sitesi üzerinden bağış yapılabileceğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.