TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ufukta şampiyonluk var

Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, ‘Ufukta Şampiyonluk Var’ sloganı taraftarların inandığı ve her zaman arkasında durduğu bir motto oldu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ufukta şampiyonluk var

HÜSEYİN DEMİR/RÖPORTAJ 
Pınar Karşıyaka ile tarihi başarılara imza atan, taraftarların sevgisini kazanan, başantrenör Ufuk Sarıca, yeşil kırmızılılar ile bu yıl şampiyonluk yaşayarak yeni bir başarıya daha imza atmak istiyor. 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayan Sarıca, şampiyonluk yarışı için ilk sınavını play-off çeyrek finalinde Frutti Extra Bursaspor’a karşı verecek. Sarıca, play-off öncesi takımın genel durumunu ve hedeflerini gazetemize anlattı. 

ufuk sarıca
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 4.olarak tamamladınız. Genel olarak sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sezon başında belirlediğimiz hedefin içerisinde olmak bizi mutlu ediyor. Özellikle yeni kurulan bir kadro yapımız olduğu için sezona yeni oyuncularla yeni heyecanla başladık. İlk dönemlerde hedefimiz hep play-off mücadelesinde iyi bir sıralama içerisinde yer almak istiyorduk. Normal sezonda liderlik yarışında zaman zaman 2. ve 3. sıraya yükseldik. Genel olarak play-off öncesinde her maçta en iyi mücadeleyi sergileyerek son topa kadar savaştık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ve normal sezonu 4. sırada bitirdik.

sarıca

HEDEFİMİZ FİNAL 
Play-off çeyrek final mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor ile eşleştiniz. Play-off öncesi kendi adınıza ve takımınızın adına neler söylemek istersiniz? 
Bursa temsilcisinin geçen sezon EuroCup finali oynayıp ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmesi çok değerliydi. Özellikle iç saha maçlarında çok önemli galibiyetler elde ettiler. Play-off karşılaşmaları mücadelenin en zirvede olduğu, rekabetin yoğun, adrenalin tavan yaptığı maçlar olduğu için seyir zevki olarak çok yüksek seviyelerde oluyor. Bu sene Süper Ligde inanılmaz bir rekabet ve mücadele var…Açıkçası her takım birbirini yenebiliyor, son haftaya kadar hangi takımın düşeceği belli olmayan, play- off yarışında hangi takımın ilk sekiz içerisinde yer alacağı belli olmayan bir sezonu geride bıraktık. Play- off eşleşmesi çeyrek final maçları kolay bir seri olmayacak, saha avantajı bizde olması çok önemli… Kendimize sonuna kadar güveniyoruz, hiçbir rakipten çekincemiz yok. Hedefimiz yarı final sonrasında finale çıkmak istiyoruz.

errick

Errick McCollum, Delgado sayı ve ribaund liderliğinde ikinci oldu. Oyun sisteminizde bu iki oyuncunun rol ve görevlerini merak ediyoruz? 
Takım olarak durumumuz gayet iyi… Sakatlığı bulunan oyuncumuz yok, son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Errick McCollum kalite olarak çok önemli kulüplerde oynayan, kendini kanıtlamış ve önemli başarılara imza atmış bir oyuncu… Bu yüzden sezon başında McCollum ile anlaşarak transfer ettik. Yıldız oyuncu oynadığı basketbolla takımımıza büyük katkı sağladı. Aynı zamanda bireysel performansında sayı krallığında ikinci oldu. Belirli bir dönem sakatlığı olduktan sonra toparlanma sürecini iyi geçirdi. McCollum şu an iyi durumda play-off için kendini hazır hissediyor. Delgado ise topladığı ribaundlar ile takımımıza önemli katkı veriyor, şut olarak belki kendini biraz daha geliştirmesi gerekebilir. 

Kenan Sipahi ve diğer Türk oyunculardan son maçlarda daha çok katkı almaya başladınız. Yerli oyuncuların verimliliğini nasıl buluyorsunuz?
Kenan Sipahi, Euroleague’e yükseldiğimiz sezonda bizimle birlikteydi, o dönem kadro derinliğimiz çok genişti. Hem kişisel olgunluğunu hem basketbol olgunluğunu tabi ki çok farklı boyutta olduğu için kendini son dönemlerde geliştirdi. Sipahi, maçın kritik anlarında sorumluluk alması, karar verici oyuncu pozisyonunda olması milli takımımız için de çok önemli… Kenan, şutunu geliştirdi ama daha da geliştirirse inanılmaz bir oyuncu olur. Pınar Karşıyaka’da her dönem yerli oyuncuların Türk oyuncuların takıma önemli bir katkısı olmuştur. Bu sezon Kenan, Thomas Akyazılı, Berkan Durmaz, Deniz Kılıçlı önemli süreler alarak verimli oynuyorlar. Sezon ilerledikçe birbirimize alışkanlarımızı, istediklerimizi, benim oyun sistemin oyunculara geçtikçe bu dönemdeki süreler doğal olarak arttı. 

sarıcaa
BİZİM BİR HAYALİMİZ VAR 
“Bizim bir hayalimiz” var hedefiyle daha önce Karşıyaka’ya şampiyonluk yaşattınız. Ufukta şampiyonluk var mı? 

Karşıyaka taraftarlarını çok seviyorum, onlarda aynı şekilde beni hep bağrına basarak yürekten inanıyorlar. Taraftarlarla karşılıklı inancımız var. Biz bunu daha önceden yaptık yine yapacağız. ‘Ufukta Şampiyonluk Var’ sloganı taraftarların inandığı ve her zaman arkasında durduğu bir motto oldu. Biz bunu daha önceden “Bizim bir hayalimiz var” hedefiyle kanıtladık. Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye kupası ve Cumhurbaşkanlığı kupası ile ispatladık. İki kez Avrupa’da final oynadık, biri pandemi döneminde yarım kaldı. Bu başarılar taraftarımızı, şehrimizi hep umutlu halde tutuyor. Bizde her zaman umuda ve hayale sahibiz… Bizim iyi bir takımımız var. Belki bütçe olarak ilk 4 takımda değiliz ama her zaman büyük hedeflerimiz var. Hep şunu diyoruz: “Karşıyaka bir basketbol kenti.” Bazı hayaller gerçek olur. Daha önceden hayallerimizi gerçekleştirdik yine aynı şekilde şampiyonluk hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Umarım bütün takımlar için sakatlık yaşanmadan sağlıklı bir şekilde, keyifli, hak edenin kazandığı güzel serilerle sezon sona erer. Taraftarlarımızla Arena’da oynadığımız her maçta güçlüyüz, bu sezon kazandığımız kritik maçlarda hep taraftar desteğini yanımızda hissettik. Yine taraftarların salonu dolduracağından eminim.
şampiyonluk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.