TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den seçilen tek okul oldu

Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu, 2023 yılı 2. dönem için NASA ARISS - EUROPE kapsamında Türkiye’den seçilen tek okul oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 12:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’den seçilen  tek okul oldu

AZRA ARSLAN

Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu bir proje hazırlayarak, yıl içerisinde gerekli eğitimler ve çalışmalar yaparak 2023 yılı 2. dönem için NASA ARISS - EUROPE kapsamında Türkiye’den seçilen tek okul olarak büyük bir başarı elde etti. Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu Müdürü Özlem Sümerkan ile Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’yi ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Düzenlenen görüşmelerin ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Okulumuz için düşünülen proje tarihi Cumhuriyetimizin kuruluş haftasına denk getirilmesi sağlanılmaya çalışılacaktır ve 23 - 29 Ekim 2023 tarihleri arasında bağlantı planlanmakta olup projenin adı ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Çocukları Uzayda!’ şeklinde planlanılmıştır. İdarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.”

ARISS NEDİR?

ARISS, NASA’ya bağlı Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) Amatör Telsiz operasyonlarında yer alan ulusal amatör telsiz ve amatör uydu radyo topluluklarının ortak çalışma grubudur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.