TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı açıklamalarda, amacımız 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmek." dedi.

Malatyalıların ramazan ayını, gelecek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, bu yıl ramazan ayını Malatya'nın da aralarında bulunduğu şehirlerde yaşanan depremler sebebiyle buruk geçirdiklerini söyledi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Erdoğan, "Nerede olursak olalım, hangi işle uğraşırsak uğraşalım kalbimiz de kafamız da hep burayla, buradaki insanlarımızla. Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız." diye konuştu.

''MEDENİYET BAYRAĞIMIZI YÜKSELTİYORUZ''

Erdoğan, yıkılan evlerin yerine daha güvenli ve modernlerini yapacaklarını, iş yerlerini daha ferah şekilde yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Şehirleri en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya'ya sevdalıyız, kayısıya sevdalı olduğumuz gibi. Türkiye'ye sevdalıyız çünkü bu millete hizmet etmek şereflerin en büyüğü. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güzellikte eşi bulunmaz Malatya'dan yükselecek bir Allah razı olsun sözü bizim için dünyalara bedeldir. İkrar verdiğinde ikrarından dönmeyen, davasına sadık Malatya yanımızda olduğu müddetçe Allah'ın izniyle önümüzde hiçbir engel duramaz. Ahdine ve sevdasına sahip çıkan Malatya, bizimle olduğu sürece bizim bileğimizi Allah'ın izniyle kimse bükemez. Göğsünde bin yılların şeref nişanını taşıyan Malatya ile yol yürüdükçe Türkiye Yüzyılı bize bir el uzatımı mesafede. Battal Gazi'lerin, Sadrettin Konevi'lerin, Niyazi Mısri'lerin şehri Malatya'dan aldığımız ilhamla medeniyet bayrağımızı yükseltiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın zor, dar, kara günde bir olanların, birliğinden, dirliğinden, vakarından taviz vermeyenlerin, yüreğiyle, bileğiyle, alın teriyle vatanına sahip çıkanların, ecdadın emanetini yaşatmayı şereflerin en büyüğü bilenlerin şehri olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Malatya, 'sevdiğin yar Malatya'ya değmeli' diyen gönül sultanlarının, velhasıl adam gibi adamların, kadın gibi kadınların, delikanlı gibi delikanlıların şehridir. Ne diyor şair? 'Bey Dağı'nın yükseğinde kar olur, görmeyince dünya bana dar olur, ben ezelden Malatya'yı sevmişim, gönül kimi sevse ona yar olur.' Evet. Bu Malatya, ipini, Kandil'deki PKK'lıların eline verenlere yar olur mu? Bu Malatya Pensilvanya'daki FETÖ'cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu? Bu Malatya, kumar masası kurup, milletin ve devletin geleceğini ortaya sürenlere yar olur mu? Bu Malatya ülkesinin güvenliğini terör örgütlerine, ekonomisini Londra tefecilerine, dış politikasını emperyalistlere teslim edeceklere yar olur mu? Hay maşallah. Siz bu işi bitirdiniz. Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta da sandıklarda bitireceksiniz. Malatya'ya da zaten bu yakışır."

Bir vatandaşın açtığı, üzerinde "Aşkım yüce dağlar kadar, içerimde volkan kaynar, bilemezsin sen Kemal, sevdalılar beni anlar." pankartını okuyan Erdoğan, "İşte gençler bu işi biliyor. Malatya'ya bunlara en güzel cevabı sandıkta vermek yakışır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, 14 Mayıs'ta da hep birlikte kutlu yürüyüşü devam ettireceklerini dile getirdi.

''DEPREMİ HEP BERABER YAŞADIK''

Milletlerin tarihlerinde kimi acı kimi tatlı ama hepsi de geleceği için önemli yol ayrımları olan hadiselerin olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

" Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de böyle bir öneme sahiptir. Ülkemiz tarihinin en geniş alanda yıkıma ve en çok can kaybına yol açan depremini hep beraber yaşadık. Deprem bölgesindeki 6 milyona yakın bağımsız bölümü inceleyerek bunlardan 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu belirledik. Malatya'da bu rakam 132 bine yakındır."

''AMACIMIZ ŞEHİRLERİMİZİ NORMAL HAYATA DÖNDÜRMEK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesi) Amacımız 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmek." dedi.

Deprem bölgesine ilişkin, "İlk etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkârlarımıza vereceğiz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık." şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE TARİHİ BİR SEÇİM YAŞAYACAK''

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda durmadan çalıştıklarını belirten Erdoğan, 6 bin 100 kilometre ile devraldıkları ulaşımı 28 bin 500 kilometreye uzattıklarını söyledi.

Alandakilerin "Malatya seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine Erdoğan, "Ben de sizinle gurur duyuyorum ama asıl gururu 15 Mayıs'ta duyacağım." yanıtını verdi.

''BİZİM HUKUKUMUZDA KATİLİN YERİ BELLİDİR''

Muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yok. Kurdukları 7'li masada her gün yeni bir kavgaya tutuşan, PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütlerine gülücükler dağıtan, Kandil'den kimi gün 'aferin' alan, kimi gün zılgıt yiyen, sapık ve sapkın akımlarla işbirliği yapmaktan çekinmeyen. Bizim LGBT'yle işimiz yok. Biz bu sapkın zihniyetlerle mücadele ediyoruz. Bizde kutsal aile kuruluşumuz var. Aile kurumumuz kutsal, ona laf ettirtmeyiz. Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan bir ucube ittifak var. İşte şu anda ana muhalefetin yanındaki yavrular, yavru muhalefet, bunlar LGBT'yle ilgili bir şey söyleyebiliyor mu? Hiçbir şey. Duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Arkadaşı bay bay Kemal olandan başka ne beklersiniz." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kendileri gibi arkasında durup millete örnek gösterebilecekleri tek bir eseri olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte Cumhur İttifakı'nı gördünüz, Cumhur İttifakı'nın duruşu bu, dimdik ayaktayız. Adam gibi adam. Böyle yürüyoruz. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan, ülkemizin savunma sanayisi atılımlarına dokunmaktan başka hiçbir vaatleri yok. Göreve geldik savunma sanayimizin yüzde 20'si yerliydi. Şimdi yüzde 80. Nereden, nereye? Artık biz İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncı'larımızı, Kızılelma'mızı yapıyoruz. Bunların yasaktan, baskıdan, terör örgütleriyle ve vesayet güçleriyle yol yürümekten başka mazileri yok. Ne diyor? Terörist başını çıkaracaklarmış. Ne diyor? Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların ölümüne vesile olan Selo'yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere, yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı'nın iş başında kalması şart."

2023_04_malatya12-7 (1)

''İSTİKBALİNİZE SAHİP ÇIKMANIZI İSTİYORUM''

Eser, vizyon, millete hizmet derdi olmayınca, ortada sadece didişme, çekişme, bol hakaret ve saygısızlığın olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tabii bir de üç günlük siyasi çıkarları için bölücülerle ve FETÖ'cülerle kol kola girmek gibi omurgasızlıkları var. Buradan soruyorum, bir senede toplantı üstüne toplantı yapıp da kavgasız gürültüsüz aday bile belirleyemeyenler, bu ülkeye huzur getirebilir mi? Daha 7 ortak birbirini idare edemeyenler, 85 milyonluk Türkiye'yi idare edebilirler mi? Elbette edemez. Başında bulunduğu partiye kazandırdığı tek bir başarı olmayanın, ülkeye hayrı olabilir mi? Elbette olamaz. Ortada, millete örnek gösterecek tek bir eserleri olmayanlar, depremzedelerimizin sıkıntılarını çözebilir mi? Elbette çözemez. Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz böyle bir ekibe bırakın Türkiye'yi, bırakın Malatya'yı, bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez. Bizim tanıdığımız Malatya, ülkenin yönetimini sürekli 'durduracağız, yıkacağız, dokunacağız' diyen yedi ortaklı bir yıkım ittifakına teslim etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ne kendi geleceğini ne de evlatlarının geleceğini yedi iş bilmezin bir arada olduğu bir kumar masasına terk etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ellerinde masumların kanı olan azılı teröristleri hapisten çıkarıp, tekrar aramıza salmayı vaat edenlere asla itibar etmez.

Sadece hayal satan, lafazanlık yapan, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bu ekibin siyasetten tasfiye vakti gelmiştir. Bunu hazır mıyız? Sizlerden 14 Mayıs'ta bu zihniyete 'artık yeter' demenizi rica ediyorum. Sizlerden bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, 2-3 bakanlık kapmak için ülkenin kaderiyle oynayanlara 'dur' demenizi bekliyorum. Sizlerden, 'Türkiye Yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi' diyerek sandığa gitmenizi istiyorum. 'Durmak yok, yola devam' diyerek, bizimle Türkiye Yüzyılı'na yürümenizi istiyorum. Öyleyse 'doğru adımlarla yola devam' diyerek, istikbalinize sahip çıkmanızı istiyorum."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diyen Erdoğan, temeli atılacak ve teslimi yapılacak deprem konutlarının hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, bu eserlerin Malatya'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlığı, kurumları, yüklenicileri tebrik etti. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.