TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye İnternet Hız Sıralamasında Dünyada Kaçıncı Sırada?

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2022 05:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2022 05:12

Ücretsiz olarak kullanılan Speedtest, internet hızı sonuçlarının 2021 4. çeyrek raporunu açıklamıştı. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu raporda, dünyanın 178 farklı ülkesinin de internet hızı verileri yer alıyor. Peki Türkiye 178 ülke arasında sabit internet hızı ortalamasında kaçıncı sırada yer alıyor?

Bu sorudan önce Speedtest nedir çok kısa ondan bahsedelim.

Speedtest, 190 ülkede bulunan 10 binden fazla sunucunun altyapısından faydalanıyor ve dünyanın her yerinden internet hız verilerine ulaşarak aylık hız verilerini karşılaştırabiliyor. Veriler, her ay organik kişiler tarafından yapılan yüz binlerce testten geliyor. Toplanan bu veriler ise sabit ve mobil hat internet hızı ortalaması olarak açıklanıyor.

2021 yılının 4. çeyreğinde açıklanan raporda 178 ülke bulunmakta ve bu 178 ülke arasında Türkiye,26,87 ile sabit internet indirme hızında105. sırada yer alıyor. Mobil internet indirme hızında ise 31,43 ile 59. sıraya yerleşiyor. Bu verilerden de mobil internet hızında, sabit internet hızına göre çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim.

Türkiye’deki şehirlere baktığımızda ise en hızlı internete sahip ilk 5 şehir: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa olarak açıklanmıştır. Ayrıca Speedtest verilerine göre Türkiye’de yer alan sabit genişbant internet sağlayıcıları arasından en hızlısı TurkNet seçilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.